Dieselgate
Motor Novetats 14/06/2018

Alemanya imposa una multa de 1.000 milions d’euros a Volkswagen pel Dieselgate

El tribunal de Brunsvic, a la Baixa Saxònia, resol la multa per l’escàndol de les emissions dels vehicles dièsel de Volkswagen

Ara Motor
1 min
Vista frontal

Volkswagen haurà de pagar 1.000 milions d’euros en concepte de multa per la crisi de les emissions dels seus cotxes dièsel, conegut popularment com a cas Dieslegate, que va esclatar ara fa dos anys i mig.

La sanció de 1.000 milions d’euros inclou els 5 milions en concepte de frau i 995 milions més derivats dels beneficis que la companyia hauria obtingut de manera fraudulenta. I és que les investigacions judicials estimen que Volkswagen hauria venut més de 10 milions de vehicles entre els anys 2007 i 2015 amb els motors EA 288 i EA 189, els dos propulsors que van utilitzar el software fraudulent per amagar els índexs reals d’emissions dels vehicles.

Els de Wolfsburg han acceptat la seva responsabilitat mitjançant un comunicat oficial en què assumeixen la multa i expressen el seu desig que aquesta resolució “tingui un efecte positiu sobre la resta de processos administratius oberts a Europa als quals ha de fer front el grup Volkswagen”.

Aquesta multa s'afegeix a les sancions i indemnitzacions que el grup de la Baixa Saxònia ha hagut d'afrontar a tot el món, i que arriben a superar els 30.000 milions d’euros. De fet, Volkswagen ha hagut de recomprar milers de cotxes venuts només als Estats Units, la qual cosa ha disparat el cost econòmic de la crisi de les emissions i ha obligat Volkswagen a provisionar milers de milions d’euros per fer front als pagaments.

stats