Dièsel
Motor Novetats 30/05/2018

Alemanya investiga les emissions dels dièsel de Mercedes-Benz

Daimler, matriu de Mercedes-Benz i Smart, és en el punt de mira de l’Oficina Federal de Transport per les emissions dels motors dièsel que utilitza

Ara Motor
1 min
Alemanya investiga les emissions dels dièsel de Mercedes-Benz

La KBA, sigles en alemany de l’Oficina Federal de Transport, està investigant les emissions dels motors dièsel dels Mercedes Classe C i Classe G. Segons apunta el setmanari alemany 'Der Spiegel' l’origen d’aquesta investigació, que afectaria més de 600.000 cotxes a tot el món, són una sèrie de dispositius il·legals que podrien manipular les emissions dels motors dièsel utilitzats en aquests models.

Aquesta investigació arriba després que la setmana passada la KBA alertés Mercede-benz sobre les emissions de la seva furgoneta estrella, la Vito amb motor dièsel 1.6, la versió més popular al mercat.

Segons ha publicat Daimler en una nota de premsa els dispositius investigats per la KBA són en realitat un sistema que neteja els tubs d’escapament de residus en diverses condicions i que està pensat per allargar la vida útil dels diversos elements mecànics del cotxe com les vàlvules EGR, els filtres de partícules o les mateixes cues d’escapament.

En la mateixa nota de premsa Mercedes-Benz anuncia que de moment no cridarà a revisió cap dels models investigats, i fins i tot es planteja anar als tribunals “si és necessari” si finalment les investigacions de la KBA conclouen que aquest software no té com a finalitat manipular les emissions de gasos contaminants.

stats