Cotxe autònom
Ara Motor

Volvo 360C, el prototip elèctric i autònom que vol competir amb els avions

El nou ‘concept car’ de la marca sueca apunta als clients dels vols privats i de classe ‘business’ amb un cotxe revolucionari

Volvo 360C, un prototip de cotxe elèctric i autònom que vol competir amb els avions / VOLVO Zoom

Fins ara els cotxes elèctrics i autònoms havien jugat la carta de la sostenibilitat i la seguretat per centrar els esforços dels principals fabricants mundials, però ara Volvo va més enllà amb el prototip 360c, un cotxe que té com objectiu disputar els clients als usuaris dels vols privats o usuaris de primera classe en desplaçaments mitjans, de més de 300 quilòmetres de distància.

El Volvo 360c es pot convertir en una sala d'estar o una oficina Zoom

El Volvo 360c es pot convertir en una sala d'estar o una oficina / Volvo

Volvo ha detectat que més de 740 milions de passatgers nord-americans van agafar un avió per fer desplaçaments curts, sobretot per unir les rutes Nova York-Boston, Nova York-Washington, Houston-Dallas o San Diego-Los Angeles. Els suecs creuen que una part important d’aquests 740 milions d’usuaris nord-americans podrien haver optat per un transport per carretera més còmode i eficient i que pot unir els centres urbans de les dues grans ciutats.

El 360c prescindeix de volant dins l’habitacle, ja que disposa d'una tecnologia plenament autònoma gràcies a un sistema GPS d'última generació i un seguit de càmeres de 360 graus que donen nom al prototip.

Volvo 360c Zoom

Volvo 360c / Volvo

Aquesta tecnologia autònoma allibera l’espai destinat als instruments de conducció i permet que els passatgers disposin d’un espai modular molt més ampli i diàfan que poden aprofitar per treballar, descansar, llegir o fer una becaina mentre es desplacen fins al seu destí.

EL 360c també es pot convertir en un dormitori Zoom

EL 360c també es pot convertir en un dormitori / Volvo

De fet, el vicepresident de Volvo, Mårten Levenstam, ha afirmat que “l’espai per dormir del 360C permet gaudir d'una comoditat superior i d'un viatge tranquil durant la nit i despertar-se totalment descansat un cop hem arribat al nostre destí”. L’objectiu d’aquest cotxe elèctric i autònom és, en paraules de Levenstam, “competir amb els principals fabricants d'avions del món”.

Interior Volvo 360c Zoom

Interior Volvo 360c / Volvo

El 360C només és un prototip, però forma part de l'estratègia de Volvo i la seva intenció d'obrir noves formes de negoci gràcies als cotxes elèctrics i autònoms, un dels pilars de la marca sueca, que ja ha anunciat que vol que el 33% de les seves vendes el 2025 siguin cotxes elèctrics i autònoms.