Ferran Vital

Volvo V90 Cross Country 2017

La marca sueca presenta el seu nou 'crossover'

Volvo V90 Cross Country 2017 / VOLVO Zoom

Vint anys després de presentar a Malmö el revolucionari V70 XC (el primer 'crossover' de la marca), Volvo va presentar el flamant V90 Cross Country al mateix escenari.

V90 Cross Country Zoom

V90 Cross Country / Volvo

El nou V90 Cross Country parteix de la plataforma dels XC90 o S90, i es diferencia del V90 convencional en alguns aspectes com l’alçada lliure a terra (entre dos i quatre centímetres més alt que el model convencional), el sistema de tracció total (heretat de l'XC90) o l’amplada de les rodes.

Síntesi del XC90 i del V90, el Cross Country vol ser l'alternativa als totcamins pels escenaris més difícils

Amb unes prestacions 'off-road' fora de tota discussió (Volvo ha treballat molt en el desenvolupament d’aquest vehicle, tant en el fred escandinau com en el calor d’Arizona) El V90 Cross Country vol jugar també la carta de l’estètica, l'elegància i el luxe. Per això equiparà els interiors de l'S90 amb un exclusiu sistema de so Bowers&Wilkins.

Interiors del V90 Zoom

Interiors del V90 / Volvo

El V90 Cross Country oferirà tres modes de conducció (Confort, Eco i Dynamic), que variaran la resposta del motor, la duresa de la suspensió i la rapidesa de la direcció, entre d'altres. A més, el nou V90 Cross Country oferirà la possibilitat d’equipar un sistema de suspensió neumàtica a l’eix posterior i un sistema de control de descens per a les versions més equipades.

Frontal V90 Cross Country Zoom

Frontal V90 Cross Country / Volvo

La producció del V90 Cross Country començarà aquesta tardor a la ciutat sueca de Torslanda (al costat de Göteborg), i les primeres unitats estaran disponibles al nostre mercat el segon semestre del 2017. En un principi Volvo preveu una producció d’uns 20.000 vehicles anuals. Al nostre mercat arribaran els motors de benzina T5 i T6, tot i que Volvo espera vendre majoritàriament les motoritzacions dièsel D4 i D5 al nostre país.