Saló de Tòquio
Ara Motor

Toyota ja té enllestit un cotxe d'hidrogen amb 1.000 quilòmetres d'autonomia

El Fine-Comfort Ride serà presentat durant el Saló de Tòquio

Toyota ja té enllestit un cotxe d'hidrogen amb 1.000 quilòmetres d'autonomia / TOYOTA Zoom

Toyota continua apostant fort per la pila de combustible. La marca nipona ja té un model al mercat que funciona amb hidrogen -el Toyota Mirai-, però ara assegura que ha perfeccionat el sistema per oferir el doble d'autonomia (fins a 1.000 quilòmetres) amb un sol dipòsit d’hidrogen.

El prototip que Toyota presentarà, anomenat Fine-Comfort Ride (FCR), és un vehicle futurista, a mig camí entre els clàssics monovolums i els 'crossovers' de moda a les principals ciutats occidentals, que li permet oferir fins a 6 places reals dividides en tres fileres de seients aprofitant el seu ampli habitacle.

Toyota Fine-Comfort Ride Zoom

Toyota Fine-Comfort Ride / Toyota

L'altre front obert per Toyota amb aquest prototip futurista és el de la tecnologia i la connectivitat. En aquest punt Toyota proposa un sistema revolucionari que aprofita les finestres laterals per habilitar-les com si fossin pantalles tàctils.

Segons la marca japonesa, compta amb motors elèctrics (no especifica si un a cada eix o un sobre cada roda), tot i que no ha volgut publicar encara xifres sobre consums i potència final del prototip. Això sí, assegura que el temps de recàrrega del dipòsit d’hidrogen és de tan sols 3 minuts.