Roadster híbrid
Ara Motor

Toyota trenca esquemes amb un esportiu descapotable ecològic

Els nipons presenten un "roadster" híbrid anomenat Toyota GR HV Sports de cara al Saló de Tòquio de la setmana vinent

Toyota trenca esquemes amb un esportiu descapotable ecològic / TOYOTA Zoom

És la gran novetat de Toyota de cara al Saló de l’Automòbil de Tòquio, que comença la setmana vinent i on les principals marques japoneses presenten les seves novetats tecnològiques i els nous models i prototips que avancen les línies mestres del disseny dels seus models i sistemes de propulsió del futur.

GR HV Sports Zoom

GR HV Sports / Toyota

El prototip presentat per Toyota, anomenat Toyota GR HV Sports és un “roadster” (esportiu biplaça descapotable) que presenta la gran novetat de disposar un sistema de propulsió híbrid i un esquema de tracció davantera, a diferència del seu esportiu GT86, que respecta la tradicional disposició dels “roadsters” amb motors longitudinals i tracció posterior.

GR HV Sports Zoom

GR HV Sports / Toyota

Aquest prototip va associat a un canvi automàtic de 6 velocitats que, com a gran novetat, també es pot gestionar com una palanca de canvi tradicional amb un curiós botó d’encesa al centre de la palanca de canvis.

Detall palanca canvi Zoom

Detall palanca canvi / Toyota

Estèticament aquest GR HV Sports manté l’essència del disseny futurista de Toyota, molt apreciat al país del sol naixent però que genera centra controvèrsia al Vell Continent, on els grups òptics i una silueta que recorda molt a la del Mazda CX-5 no han acabat de convèncer al gran públic.