Vendes cotxes
Ara Motor

Toyota, Volkswagen i Ford, les marques més venudes el 2017

Un informe de Jato Dynamics revela quines han estat les marques amb més volum de vendes el 2017

Toyota, Volkswagen i Ford, les marques més venudes el 2017 / TOYOTA Zoom

Toyota es consolida un any més com el fabricant d'automòbils amb més volum de vendes de cotxes i vehicles comercials a tot el món, amb un total de 7,8 milions d'unitats venudes al llarg del 2017, cosa que representa un increment del 5% respecte a les xifres de l'any anterior.

Volkswagen la segueix a una certa distància amb 6,6 milions de vehicles venuts al llarg de l'any –un increment del 3% interanual–, i Ford tanca el podi amb 5,9 milions d'unitats venudes i es converteix en l'única gran marca amb un retrocés de vendes, en concret del 2%.

I és que l'any 2017 ha estat bo en termes generals per als fabricants de cotxes, que van vendre més de 86 milions de turismes, totcamins i cotxes comercials arreu del planeta, amb un increment del 2,4% respecte al 2016. Aquesta tendència es basa en el creixement i la recuperació de la demanda dels mercats rus i brasiler, els dos mercats emergents més importants per als fabricants d'automòbils –a banda de la Xina i l'Índia.

Entre els 10 primers fabricants del món per volum hi trobem una tendència a l'hegemonia asiàtica, amb les japoneses Honda, Nissan i Suzuki al quart, cinquè i vuitè lloc i les coreanes Hyundai i Kia al sisè i desè lloc, respectivament.

En total, sis de les 10 primeres marques en volum de vendes són japoneses o coreanes, mentre que nord-americans i europeus tan sols disposen de dues marques entre les més venudes: les alemanyes Volkswagen i Mercedes-Benz d'una banda i les americanes Ford i Chevrolet de l'altra.