Saló de París
Ara Motor

Toyota presenta el nou RAV4, el SUV híbrid més popular del món

La marca japonesa presenta el nou model del seu totcamí híbrid, més tecnològic i dinàmic que mai

Toyota presenta el nou RAV4, el SUV híbrid més popular del món / TOYOTA Zoom

El Toyota RAV4 és un dels pesos pesants del mercat dels SUV i el líder dels totcamins híbrids al Vell Continent. De fet, el 85% dels compradors europeus que opten per aquest SUV l’adquireixen en la seva variant híbrida, la qual cosa ha motivat Toyota a actualitzar el seu totcamí redirigint-lo cap als gustos i preferències dels compradors europeus.

Nou RAV4 Híbrid Zoom

Nou RAV4 Híbrid / Toyota

El nou RAV4 híbrid utilitza un nou motor gasolina associat a un motor elèctric que ofereix una potència total conjunta de 222 CV (davant dels 197 CV de la generació actual), que és més eficient i silenciós –associat a un canvi automàtic CVT– i que envia el seu parell a les quatre rodes amb un repartiment electrònic en funció de les necessitats de tracció del cotxe en cada moment. A més a més el nou RAV4 disposa d’un mode ‘Trail’ enfocat a un ús intensiu fora de l’asfalt que fa les funcions d’una reductora convencional.

Nou RAV4 híbrid Zoom

Nou RAV4 híbrid / Toyota

Aquesta cinquena generació del RAV4 utilitza la plataforma modular TNGA, més lleugera i rígida que la precedent, que compartirà amb altres models de la marca i que també millora el comportament dinàmic del cotxe gràcies a un bastidor més elaborat, noves arquitectures de les suspensions posteriors (de doble triangle) i un centre de gravetat més baix que el seu predecessor.

Interior RAV4 híbrid Zoom

Interior RAV4 híbrid / Toyota

Toyota també ha millorat la càrrega tecnològica del SUV amb un mode de conducció semiautònoma anomenat Toyota Safety Sense que inclou un seguit de sensors i radars per circular de manera semiautònoma i un nou retrovisor interior totalment digital, que permet substituir la visió tradicional per una nova càmera posterior amb ‘zoom’, molt útil quan portem el maleter ple d’objectes o tres adults a les places posteriors.

Detall calandra i fars Zoom

Detall calandra i fars / Toyota

Més enllà de les millores estructurals i mecàniques, el nou RAV4 híbrid és més gran i té més capacitat i habitabilitat que els models anteriors: el maleter és 79 litres més gran, i promet més espai a les places posteriors.

Detall maleter Zoom

Detall maleter / Toyota

Toyota encara no ha publicat els preus del seu RAV4 a l’estat espanyol, tot i que en principi arribarà als concessionaris durant els primers mesos del 2019.