Esportiu
Ara Motor

Toyota GT86 GR Sport, edició esportiva

Toyota presenta una edició encara més esportiva del ja llegendari GT86, un dels esportius assequibles més rellevants del segle XXI

Toyota GT86 GR Sport, edició esportiva / TOYOTA Zoom

La secció Gazoo Racing (GR) és el departament de competició i alt rendiment de la marca japonesa, encarregada de desenvolupar models per competir al WRC però també per preparar versions més radicals dels models de producció de la marca.

Val a dir que GR ho tenia senzill amb el GT86, un cotxe que Toyota va desenvolupar ja fa uns anys amb Subaru i que disposa d’un motor bòxer atmosfèric de 200 CV, tracció posterior, una carrosseria baixa i ampla per millorar el rendiment dinàmic i una fisonomia realment espectacular difícilment millorable.

Interiors GT 86 GR Sport Zoom

Interiors GT 86 GR Sport / Toyota

El nou GT86 GR Sport incorpora algunes millores estètiques com ara les faldilles i els baixos laterals del cotxe, unes noves llandes d’aliatge de 17 polzades i noves entrades d’aire a la part davantera i al frontal.

Pel que fa als interiors, aquesta edició esportiva incorpora un volant més petit, una pantalla tàctil de 7 polzades, un cronòmetre i altres gadgets per mesurar els indicadors esportius i els temps del cotxe en un tram revirat o en un circuit.

Derall quadre instruments GT 86 GR Sport Zoom

Derall quadre instruments GT 86 GR Sport / Toyota

Gazoo Racing manté el mateix bloc motor que el model de sèrie millorant lleugerament la seva potència –ara arriba als 207 CV i 212 Nm de parell– gràcies a una millora en la relació de compressió del motor i del sistema d’admissió, i seguirà maridant-se amb un canvi manual de sis velocitats (el preferit pels puristes) o un canvi automàtic que també disposarà de sis relacions.

El Toyota GT86 GR Sport hauria d’arribar al nostre mercat aquest 2018, i el seu preu de venda al Japó és d’uns 29.000 euros al canvi.