Ferran Vital

Tesla Model S P100D, l'elèctric més potent mai fabricat

Tesla anuncia l'arribada del Model S P100D, el cotxe elèctric més ràpid i amb més autonomia de la història

Tesla Model S P100D, l'elèctric més potent mai fabricat / TESLA Zoom

Elon Musk ha tornat a sorprendre al món amb l’anunci d’una nova bateria de 100 kWh que incorporarà el flamant Tesla Model S, tot convertint-lo en el Model S P100D. Aquesta nova variant de l’esportiu elèctric es convertirà en el cotxe més ràpid i amb major autonomia de la marca californiana, gràcies a unes prestacions d’escàndol.

I és que Musk ha desvetllat que el Model S P100D accelerarà de 0 a 100 en 2’7 segons, cosa que el situa a l’alçada dels dos grans superesportius del moment, el Porsche 918 o el LaFerrari. A banda d’una acceleració sobrenatural, el Model S P100D disposarà d’una autonomia de 613 quilòmetres, la més elevada mai fabricada en sèrie per un vehicle elèctric.

A ningú se li escapa que Tesla ha fet aquest anunci després d’un estiu complicat, amb dubtes sobre la fiabilitat dels seus cotxes elèctrics i autònoms després d’alguns accidents que fins i tot han esdevingut tràgics. D’aquesta manera, els de Silicon Valley volen passar pàgina i fer rebifar les comandes dels seus vehicles. Això sí, els clients que vulguin comprar el Model S P100D hauran de gratar-se la butxaca, ja que el seu preu parteix dels 134.500 dòlars.

També disponible amb el Model X

Musk ha afirmat també que la nova bateria de 100 kWh es muntarà també en el Model X, el vehicle totcamí elèctric de Tesla. En aquest cas, el Model X P100D accelerarà de 0 a 100 en 3’1 segons i disposarà d’una autonomia màxima de 542 quilòmetres. Aquestes menors prestacions es deuen al major pes del Model X enfront del seu germà de gamma.

Per últim, Tesla oferirà la possibilitat de canviar la bateria als actuals propietaris del Model S que ho desitgin per actualitzar-los a P100D a canvi de 20.000 dòlars, o tot just la meitat en cas que encara no hagin rebut el vehicle.