Ara Motor

Skoda presenta el nou Octavia

La marca txeca presenta la nova generació del seu vehicle estrella

Skoda presenta el nou Octavia / SKODA Zoom

Skoda ja té preparada la nova generació de la seva berlina del segment C, l’Octavia. Com fins ara, l’Octavia de 2017 disposarà de dues carrosseries, la tradicional sedan de quatre portes i la variant familiar que la marca anomena Combi.

Octavia Combi 2017 Zoom

Octavia Combi 2017 / Skoda

Estèticament, la nova generació de l’Octavia manté les línies de disseny clàssiques i sòbries que caracteritzen als Skoda, però sorprèn força la disposició dels grups òptics davanters, que ens recorden poderosament als dels Mercedes-Benz Classe E de l’anterior generació.

Pel que fa als interiors, la gran novetat de Skoda és la nova pantalla tàctil de 9’2 polsades ( amb un sistema anomenat Colombus) i la possibilita d’inserir una targeta SIM per la connexió a la xarxa.

Interiors Octavia 2017 Zoom

Interiors Octavia 2017 / Skoda

Si bé el disseny de l’Octavia variarà poc (més de mig milió de cotxes venuts des de 1996 són la millor prova del seu grau d’acceptació entre els compradors), i les dimensions del vehicle tampoc ho faran. Així doncs, la versió sedan homologarà una capacitat de maleter de 590 litres, i la familiar n’homologarà 610. La marca seguirà oferint mecàniques dièsel, benzina i una derivada que empra gas natural.

L'Octavia és l'estrella de la gamma Skoda: el cotxe més venut de la història de la marca bohèmia

Tot i que Skoda encara no ha fet públiques les potències finals, les cilindrades dels motors oscil·laran entre els 1.0 tricilíndrics i els potents 2.0 TDI. De fet, les versions més potents (1.8 TSI i 2.0 TDI) es podran associar a una plataforma de tracció total i a un canvi automatitzat DSG de sis o set velocitats (en funció de la potència del propulsor).

Octavia 2017 Zoom

Octavia 2017 / Skoda

Skoda encara no ha fet públics els preus de la nova generació de l’Octavia a l’estat espanyol, però sí ha anunciat la data d’arribada: febrer de 2017.