Seguretat i sostenibilitat
Ferran Vital

Seat aposta per la mobilitat sostenible i segura a Barcelona

Els del Baix Llobregat seran una de les atraccions de l'exposició Smart City Expo World Congress de Barcelona

Seat aposta per la mobilitat sostenible i segura a Barcelona / SEAT Zoom

La capital catalana acollirà una nova edició de l’exposició Smart City Expo World Congress del 14 al 16 de novembre, on Seat exposarà les seves darreres propostes en matèries de seguretat, sostenibilitat, eficiència i equitat, els quatre fonaments sobre els quals es basteix el Pla de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

La gran novetat de Seat en aquest esdeveniment serà el prototip León Cristóbal, un prototip que avança nous sistemes per intentar minimitzar els riscos associats a les errades humanes, principal factor d’accidentalitat al nostre país. Aquest prototip comptarà un sistema anomenat Black Box, amb una mena de caixa negra -similar a les que utilitzen els avions- que registrarà les dades sobre la conducció en temps real i les envia a un smartphone predeterminat en cas d’accident.

Pel que fa a la sostenibilitat, Seat presentarà 10 prototips elèctrics del Mii, el petit urbà de la marca catalana i que incorporarà, per primer cop en la història de la marca, sistemes com ara la clau digital, que permetria encendre el cotxe mitjançant una aplicació de mòbil compartida amb diversos usuaris.

Seat treballarà també l’eficiència amb la presentació d’un nou projecte desenvolupat pel nou centre d’investigació Metropolis:Lab Barcelona i el Pier01 que consisteix en una aplicació pel mòbil pensada per millorar la mobilitat per la capital catalana gràcies a la gestió de la informació de l’estat real del trànsit en cada moment.

Per acabar, la darrera proposta de Seat serà el Virtual Mobility Lab, un projecte desenvolupat de la mà de l’UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i que vol avaluar l’impacte dels diversos sistemes i projectes de mobilitat sostenible i ecològica a la ciutat de Barcelona, per dissenyar solucions adequades a les necessitats específiques de la ciutat.