Ara Motor

Seat presenta el nou León 2017

Els de Martorell incorporen millores tecnològiques i estètiques per seguir fent del compacte català una referència del seu segment

Seat presenta el nou León 2017 / SEAT Zoom

Seat ha presentat el restyling del León, una actualització estètica de mitja vida comercial que es començarà a comercialitzar a finals d’any. Aquesta actualització de la tercera generació del León inclou també una novetat pel que fa a les mecàniques dièsel (el motor 1.6 TDI passa de 110 a 115 cavalls de potència) i a l’apartat d’infoentreteniment tecnològic del vehicle.

Estèticament el León canvia poc (per què canviar allò que ja funciona?), i les novetats es centren nous para-xocs davanters i posteriors, una calandra més estilitzada, tres nous colors la nervadura del capó i l’estrena de nous grups òptics amb tecnologia LED.

Nou Seat León 2017 Zoom

Nou Seat León 2017 / Seat

Pel que fa als interiors, el León de 2017 incorpora molts elements tecnològics heretats de l’Ateca, com ara la consola central presidida per una tauleta de vuit polsades, botó d’accionament del fre de mà i un carregador “wireless” pels smartphones compatibles. De cara a finals de 2017  Seat anuncia que incorporarà una pantalla d’instrumentalització digital (anomenada “virtual cockpit”), que ja empren altres marques del grup com Volkswagen o Audi.

Interiors León 2017 Zoom

Interiors León 2017 / Seat

Pel que fa als acabats, Seat manté els acabats “Reference”, “Style” i FR, però incorpora la versió “Excellence” estrenada amb l’Ateca i que vol ser l’equivalent de les versions FR però sacrificant esportivitat per comoditat i estil.

Opcionalment el León podrà seguir equipant ajudes a la conducció com ara un radar de proximitat amb el vehicle precedent, programador de velocitat actiu, amb ajuda d’arrancada i aturada durant els embussos, sistema de frenada d’emergència, reconeixement de les senyals de trànsit i avisador de canvi de carril.

Carrosseries de 3 o 5 portes i familiar (ST) Zoom

Carrosseries de 3 o 5 portes i familiar (ST) / Seat

Una de les millores que més ens han cridat l’atenció d’aquesta actualització del León és el sistema d’insonorització del vehicle, que teòricament hauria de servir per aïllar acústicament l’interior del vehicle per millorar-ne la comoditat dels ocupants.

Pel que fa a l’oferta mecànica, Seat no introdueix cap canvi en cap de les seves opcions (benzina, dièsel o gas natural), més enllà que el nou León ST 4Drive TDI de 150 cavalls ara incorpora com opció el canvi automatitzat DSG de set velocitats. La versió Cupra, tal com vam avançar en exclusiva, arribarà al mes de febrer i per primer cop tindrà una potència de 300 cavalls i sistema de tracció total 4Drive (això sí, només en les versions familiars ST i vinculades al canvi DSG).