Saló de Ginebra
Ara Motor

El Seat Arona serà el primer SUV del món que incorpori una variant ecològica GNC

El totcamí català inclou una variant de gas natural comprimit

Seat Arona FR 1.5 EcoTSI / SEAT Zoom

El GNC o gas natural comprimit és un combustible (bàsicament de metà) que ja utilitzem a les nostres llars per activar el sistema de calefacció. Per tant, és un combustible fòssil però que presenta molts avantatges respecte als cotxes dièsel o gasolina que encara ara governen el mercat amb mà de ferro.

A diferència de la gasolina o el dièsel, el GNC no es pot adquirir en estat líquid i el seu preu és lleugerament més baix (0,9 euros/litre), però té més autonomia que els cotxes de gasolina o GLP, ja que amb 20 euros de GNC es poden fer més de 500 quilòmetres per autopista o autovia a velocitats legals. Pel que fa a les emissions, els motors de GNC redueixen un 85% les emissions de NOx respecte a un motor dièsel i redueix un 25% les emissions de CO2 respecte a un motor de gasolina.

El grup Volkswagen ja fa temps que fa servir motors TGI que utilitzen GNC en diversos cotxes de la seva gamma, però fins ara mai ni ells ni cap altre gran fabricant havien utilitzat aquest sistema en un totcamí o SUV. Així doncs, l’Arona, el petit SUV fabricat a Martorell, esdevindrà el primer vehicle de la seva classe a utilitzar aquest nou sistema que disposarà de l’etiqueta mediambiental Eco per les seves baixes xifres d’emissions contaminants.