Novetats
ARA MOTOR

El SUV elèctric de Skoda s’anomenarà Enyaq

El nom deriva del mot gaèlic irlandès ‘Enya’, que significa "font de vida"

El SUV elèctric de Skoda s’anomenarà Enyaq Zoom

El totcamí elèctric de Skoda ja té nom: finalment s’anomenarà Enyaq. El nom s’inspira en el nom gaèlic Enya, que significa "font de vida". La lletra q situada al final del nom serveix per relacionar-lo amb la resta de SUV de la marca, els Karoq, Kodiaq i Kamiq.

El futur Skoda Enyaq es basarà en el prototip Vision iV i serà el primer SUV elèctric del Grup VAG. Aquest totcamí elèctric aprofitarà la plataforma MEB que ja ha estrenat el Volkswagen I.D. i que també farà servir el Seat el-Born.

El prototip txec utilitzava dos motors elèctrics –un sobre cada eix– per sumar una potència total combinada de 225 kW (306 CV) i un paquet de bateries de liti que prometien una autonomia teòrica superior als 500 quilòmetres.

Tota aquesta potència permet que l’Skoda Vision iV acceleri de 0 a 100 en només 5,9 segons i que arribi a una velocitat màxima limitada de 180 km/h. A més a més, té un sistema de càrrega ràpida per inducció (sense fils) que permet carregar la bateria del cotxe en un 80% de la seva capacitat en només 30 minuts.

Caldrà veure si la versió final de producció de l’Enyaq manté l’aposta mecànica del prototip o si s’ha de conformar amb unes prestacions més modestes. Skoda té prevista una inversió de més de 2.000 milions d’euros en mobilitat elèctrica i preveu que el 2025 els models de la seva submarca elèctrica iV representaran el 25% de les seves vendes totals.