Saló de Nova York
Ara Motor

Retorn al passat: un MINI clàssic totalment elèctric

La llegendària marca britànica crea un cotxe elèctric sobre la carrosseria del model original

Retorn al passat: MINI mpstra un model original totalment elèctric / MINI Zoom

Comencem per les males notícies: aquest MINI original totalment elèctric és un 'one-off' o exemplar de mostra que la marca britànica ha portat al Saló de Nova York. I diem males notícies perquè el resultat és realment espectacular: ens agraden molt els MINI actuals, però com l'original (i aquí entra en joc la subjectivitat de cadascú) creiem que no n'hi ha cap.

MINI elèctric Zoom

MINI elèctric / MINI

Aquest MINI clàssic i elèctric ens proposa un viatge en el temps perquè integra en un sol cotxe l'essència del model original i la tecnologia elèctrica del segle XXI. El MINI clàssic elèctric utilitza un motor elèctric de 38 cavalls associat a una caixa de canvis original mitjançant un sistema de politges i corretges serrades o dentades.

Vista posterior MINI elèctric Zoom

Vista posterior MINI elèctric / MINI

"La idea era fer-ho fàcil: hem tret allò que era innecessari i hi hem integrat un motor elèctric", diu Mortiz Burmester, l'enginyer en cap encarregat de modificar el MINI clàssic en un cotxe elèctric. A més, Burmester ha integrat les bateries de fosfat de ferro sota els seients davanters per mantenir el repartiment de pes del cotxe. Fins i tot aquest MINI clàssic elèctric pesa el mateix que l'original, és a dir, 770 quilos.

Triga unes quatre hores en carregar en un punt domèstic Zoom

Triga unes quatre hores en carregar en un punt domèstic / MINI

Gràcies al pes contingut i al motor elèctric, aquest MINI clàssic elèctric té una velocitat punta de 120 km/h i una autonomia d'un 100 quilòmetres. Les seves prestacions poden no semblar res de l'altre món, però l'entrega de parell immediat del motor elèctric sumat a la llegendària diversió i agilitat del model original fan del MINI clàssic elèctric una autèntica joguina per adults. Llàstima que només sigui un exemplar únic i no es pugui fabricar en sèrie.