Cotxes elèctrics
Ara Motor

El primer Porsche elèctric costarà més de 100.000 euros

La marca d’Stuttgart confirma preu i data del llançament del seu primer model 100% elèctric

Porsche Mission E, l’elèctric de Porsche apunta el regnat de Tesla / PORSCHE Zoom

Oliver Blume, CEO de Porsche, ha confirmat en una entrevista a la revista britànica CAR que el primer cotxe 100% elèctric de la marca alemanya no arribarà abans del 2019, i que es basarà en el prototip Mission E, a un preu “similar al d’un Panamera d’accés”,  o el que és el mateix, a uns 85.000 dòlars als Estats Units o uns 100.000 al mercat comunitari.

Aquest model elèctric es vol situar entre l’icònic 911 i el familiar Panamera (cosa que confirma que tindrà quatre places reals), i comptarà amb futures versions prestacionals (GTS o S, per exemple). D’entrada val a dir que el prototip Mission E sobre el qual es basarà compta amb dos motors elèctrics -un sobre cada eix- amb una potència combinada que arriba als 600 CV i que el permet accelerar de 0 a 100 en tan sols 3’5 segons.

Més enllà de les prestacions esportives del futur elèctric de Porsche val la pena destacar la seva autonomia, superior als 500 quilòmetres, i sobretot la capacitat de recàrrega de la seva bateria, que permet recarregar el 80% de la seva capacitat en tan sols 15 minuts (això sí, en un punt de recàrrega ràpida).