Vídeo
Ara Motor

Així és com NIO canvia les bateries dels seus cotxes en 3 minuts

El fabricant asiàtic vol ser l’alternativa real als Tesla en la cursa dels cotxes elèctrics

Així és com NIO canvia les bateries dels seus cotxes en 3 minuts / NIO Zoom

El gran problema del cotxe elèctric no és la seva autonomia real, sinó el temps de recàrrega de les bateries. I és que encara no poden competir amb la senzillesa i rapidesa d’omplir el dipòsit dels cotxes de gasolina o de dièsel.

Mentre alguns fabricants com Tesla opten per una densa xarxa de carregadors ràpids o ultraràpids ('superchargers'), el rival NIO vol explorar un camí diferent: habilitar espais per canviar les bateries gastades del cotxe per unes de ja carregades.

Aquest sistema té l’avantatge que el client només s'hauria d’esperar uns 3 minuts per efectuar el canvi de bateries -si fa no fa, el mateix temps que triguem per omplir un dipòsit de gasolina- en una estació habilitada per realitzar l’operació. La marca xinesa ja ha inaugurat la primera de les 1.100 estacions o espais habilitats per canviar les bateries que vol tenir operatives el 2020.

Aquest sistema també té alguns inconvenients, i per això el van descartar fabricants com Mercedes-Benz, Renault i fins i tot Tesla. En primer lloc cal que el fabricant disposi d’un gran estoc de bateries en circulació, un element car que augmentarà la factura dels propietaris del cotxe elèctric, bé en format de lloguer o pagament per ús. I l’altre gran inconvenient és que aquestes estacions serien exclusives per als models NIO, perquè les bateries dels diferents fabricants no són intercanviables.