Ara Motor

Lynk & Co, neix el germà petit de Volvo

Lynk & Co prepara lapresentació del seu primer model, batejat amb el nom de SUV 01

Lynk & Co, neix el germà petit de Volvo / LYNK&CO Zoom

Ja fa alguns anys que la xinesa Geely va adquirir la marca sueca Volvo, obtenint uns grans resultats comercials i empresarials que han fetde Volvo una de les marques de moda i refèrencia del segment.

Fruit de la col·laboració i aprofitant les plataformes i tecnologies de Volvo, Geely ha decidit crear una marca nova, que ha batejat com Lynk & Co, que pretén mantenir els paràmetres de qualitat, seguretat i tecnologia de Volvo però a un preu més assequible.

Interiors del 01 Zoom

Interiors del 01 / Lynk&Co

El primer model de la nova marca serà un totcamí batejat amb el nom SUV 01, i que la marca haclassificat com «el cotxe més connectat del món». Tots els vehicles de Lynk & Co seràn fabricats a la Xina, però amb paràmetres de qualitat i tecnologia equiparables als rivals occidentals gràcies als elements heredats de Volvo.

Lynk&Co 01 Zoom

Lynk&Co 01 / Lynk&Co

La gran novetat estrenada pel primer prototip de Lynk és que el seus vehicles estaran permanentent connectats a la xarxa i al núvol de la marca xinesa, a més d'incorporar sistemes d'infoentreteniment com MirrorLink, Android Auto i Apple CarPlay entre altres.

Els propietaris poden gestionar diversos conceptes mitjançant el seu smartphone Zoom

Els propietaris poden gestionar diversos conceptes mitjançant el seu smartphone / Lynk&Co

A més, els propietaris que ho desitgin podran compartir el seu vehicle amb altres conductors mitjançant una aplicació mòbil, obrint el camí de noves fórmules de copropietat en el món de l’automoció.

Lyn & Co vol ser referent tecnològic, tal com demostra l'aposta per les fórmules de copropietat

Un SUV compacte molt versàtil

Tot i que la nova marca xinesa no ha desvetllat quins motors oferirà, ha confirmat que el seu primer model disposarà de versions híbrides i 100% elèctriques, i de transmissions manuals de sis velocitats o autpmatitzades de doble embragatge i set velocitats.

La plataforma podrà ser híbrida o elèctrica Zoom

La plataforma podrà ser híbrida o elèctrica / Lynk&Co

El flamant 01 farà 4.530 mm de llarg, 1.654 mm d'alt i 1.855 mm d'ample, i disposa d'un disseny estètic molt dinàmic, que segueix les línies de disseny del nou Kia Sportage, que vam poder provar fa algunes setmanes.

Lynk&Co 01 Zoom

Lynk&Co 01 / Lynk&Co

El nou Lynk & Co 01 començarà a fabricar-se l'any vinent, i Xina serà el primer mercat on es comercialitzarà. El desembarcament europeu, encara no confirmat, no arribaria abans de 2018. A més, la marca va confirmar que en uns mesos presentarà els models 02 i 03, tot i que no va confirmar si aquests també serien SUV, berlines o compactes.