Superesportius
Sergio Domínguez

El nou Lamborghini Aventador S, al descobert

Finalment tindrà una potència de 740 cavalls, cosa que el situa molt a prop de la versió Super Veloce, que en té 750

El nou Lamborghini Aventador S, al descobert / LAMBORGHINI Zoom

Cinc anys després del seu llançament al mercat el Lamborghini Aventador es renova amb l’objectiu de ser encara més potent i eficient. Tot i que pugui semblar que els canvis no són gaire significatius, el cert és que incorpora força novetats respecte al model que substitueix, algunes de les quals ja vam comentar en aquest article ara fa poc més d’una setmana.

Així, tal i com us avançàvem a l’Ara Motor, el nou model incorpora la tracció a les quatre rodes que ja es va veure en el Lamborghini Centenario -i que la marca denomina Lamborghini Rear-wheel Steering (LRS)-, i tant el para-xocs frontal com el difusor posterior són similars al de la versió Super Veloce. La novetat que hem conegut ara és que aquestes solucions no són només estètiques, sinó que el para-xocs frontal augmenta la càrrega aerodinàmica en un 130% mentre que l’aleró posterior ho fa en un 50% respecte del model original.

Aventador S Zoom

Aventador S / Lamborghini

Pel que fa al motor, la potència final es situa en 740 cavalls (40 més que l’Aventador normal) i 690 Nm de parell que es transmeten a l’asfalt mitjançant el mateix canvi ISR de set velocitats però amb uns pneumàtics desenvolupats específicament per la marca italiana Pirelli amb l’objectiu d’adaptar-se al nou sistema de quatre rodes direccionals. A més als modes de conducció ja coneguts fins ara -Strada, Sport i Corsa- se’ls hi afegeix un altre anomenat EGO, que permet al conductor decidir els ajustaments sobre la direcció, tracció, suspensió i resposta del motor al seu gust.

Vista posterior Zoom

Vista posterior / Lamborghini

L’interior del nou Aventador S no canvia excessivament, però ara incorpora un nou quadre d’instruments completament digitalitzat així com un nou sistema d’infoentreteniment amb pantalla tàctil i compatibilitat amb Apple Carplay.

Interiors Aventador S Zoom

Interiors Aventador S / Lamborghini

Així doncs Lamborghini renova el seu model V12 fins i tot pel que fa al nom, incorporant aquesta “S” a la denominació i que a més d’apropar-lo a la versió SV, recorda a altres models emblemàtics de la marca com el Miura S o el Countach S.