SUV elèctric
Ara Motor

Kia tindrà un ‘crossover’ elèctric d’altes prestacions

La marca coreana vol protagonitzar un cop de teatre en el segment dels SUV elèctrics

Kia tindrà un ‘crossover’ elèctric d’altes prestacions / KIA Zoom

Ja fa uns quants anys que Kia s’ha guanyat el dret de ser considerat un dels principals fabricants del món. Els coreans van donar un cop de puny sobre la taula molt important quan van presentar l’Stinger, una berlina esportiva capaç de competir amb els millors models d’Audi o BMW, i ara volen repetir la jugada amb un SUV elèctric que planti cara als totcamins de Tesla.

Kia Imagine Concept Zoom

Kia Imagine Concept / Kia

Estèticament el nou SUV elèctric de Kia es basarà en l’espectacular Kia Imagine Concept presentat el 2019, amb un disseny exclusiu i cridaner que barreja l’estètica totcamí i esportiva d’estil cupè, maridant formes clàssiques i línies modernes que li aporten dinamisme i elegància.

Kia Imagine Concept Zoom

Kia Imagine Concept / Kia

Segons apunten fonts properes a la marca coreana, el seu SUV elèctric tindrà un sistema de càrrega de 800 V i igualarà el Porsche Taycan, un dels galls del segment. A més, Kia ha desenvolupat les seves bateries de liti de la mà de Rimac, un petit fabricant artesanal croat de cotxes elèctrics d’altes prestacions.

Kia Imagine Concept Zoom

Kia Imagine Concept / Kia

Fruit d’aquesta col·laboració i del savoir faire dels enginyers del grup Kia-Hyundai es presumeix que el nou totcamí elèctric podria arribar a presentar unes xifres al·lucinants, dignes d’un cotxe esportiu de Ferrari o McLaren, entre d'altres. Ras i curt, el crossover elèctric coreà podria accelerar de 0 a 100 en menys de 3 segons, presentar una autonomia elèctrica igual o superior als 500 quilòmetres i carregar les seves bateries en menys de mitja hora, i protagonitzar així un autèntic cop de teatre que podria fer trontollar les hegemonies automobilístiques a escala mundial.