Novetats
Ara Motor

Kia presenta el nou Niro elèctric: 204 CV i una autonomia de 450 quilòmetres

La versió elèctrica del SUV coreà vol convertir-se en referent de la mobilitat elèctrica

Kia mostra el seu nou SUV elèctric / KIA Zoom

El Niro ja va néixer com un cotxe híbrid a un preu competitiu i amb un aspecte ‘crossover’ molt adequat per la majoria de mercats mundials. De fet el Niro s’ha convertit en un dels cotxes més venuts del segment als cinc continents, i ara Kia vol anar més enllà amb la presentació del nou Niro EV, la variant totalment elèctrica del totcamí coreà.

L’arribada del Niro EV a Corea del Sud tindrà lloc durant la primavera vinent, i s’espera que durant l’estiu i tardor del 2019 arribi als concessionaris europeus. Estèticament la versió elèctrica del Niro no varia gaire respecte els seus germans de gamma, i tan sols alguns detalls com la calandra sencera, alguns detalls acabats en color blau o les llandes específiques anuncien que ens trobem davant un cotxe diferent i totalment electrificat.

Kia Niro EV Zoom

Kia Niro EV / Kia

Les mides del Niro elèctric també varien lleugerament respecte les versions híbrides i híbrides endollables, creixent 20 mil·límetres de llarg i 25 d’alt i oferint un notable increment del maleter, que arriba fins els 451 litres de capcitat.

A més aquesta variant elèctrica disposarà de sèrie de tot l’arsenal de seguretat del grup coreà, amb l’inclusió d’un sistema de control de creuer adaptatiu, assistent de manteniment en carril, frenada adaptativa o avisador de col·lisió frontal, entre altres.

Una mecànica ecològica i eficient

El Niro elèctric utilitza la plataforma i elements mecànics i tecnològics del seu cosí de grup Hyundai Kona, del qual rep motor elèctric i bateries, oferint les mateixes xifres de potència i autonomia.

El motor elèctric de 204 CV i 395 Nm de parell permet al Niro EV accelerar de 0 a 100 en només 7’8 segons, i alimentat per una bateria d’ions de liti de 64 kWh promet una autonomia teòrica de 450 quilòmetres (molt inferior en ús real) que pot recarregar-se del tot en menys d’una hora en un punt de recàrrega ràpida.

A més aquest Niro EV estrenarà una nova pantalla central tàctil LCD de 7 polzades amb sistema d’interacció HMI (acrònim anglès dels mots ‘human-machine interface’) que ens avisarà de les ubicacions dels punts de recàrrega elèctrics, de l’estat de càrrega de les bateries o de l’autonomia restant.