Intel·ligència emocional artificial
Ferran Vital

Honda NeuV: pot tenir sentiments un cotxe?

Sembla ciència-ficció, però és real: Honda ha preparat un prototip capaç d'interaccionar emocionalment amb els humans

Hona NeuV: pot un cotxe tenir sentiments? / HONDA Zoom

El fabricant japonès Honda ha sorprès el món de l'automoció després d'anunciar que està desenvolupant un cotxe capaç de gestionar i canalitzar emocions humanes i interaccionar amb els humans en funció del seu estat d'ànim. Aquest prototip, anomenat NeuV, es presentarà internacionalment a Las Vegas en un saló d'electrònica del 5 al 8 del mes vinent.

El cotxe disposa d'un "motor d'emocions" desenvolupat per Cocoro SB, l'empresa dedicada a la intel·ligència emocional artificial que, entre altres coses, va construir el robot Pepper. El motor emocional de Cocoro hauria de permetre que les màquines generessin artificialment les seves pròpies emocions, com podeu veure en aquest vídeo del robot Pepper.

Com pot interaccionar un cotxe amb els seus ocupants? Tot i que no s'ha confirmat oficialment, el NeuV serà capaç d'interpretar el to de les converses humanes, comprendre situacions de trànsit estressants o analitzar el nostre estat d'ànim en funció del tipus de música que escoltem.

Honda creu que associar un cotxe autònom i elèctric amb aquest motor emocional hauria de poder revolucionar la interacció dels humans amb els vehicles i la mobilitat autònoma i sostenible.