Seguretat
Ara Motor

El nou Ford Edge estrena un sistema de tracció integral intel·ligent

El SUV nord-americà introdueix un sistema d’intel·ligència artificial (IA) avançat que el permet ser més efectiu i estalviador

El nou Ford Edge estrena un sistema de tracció integral intel•ligent / FORD Zoom

La segona generació del Ford Edge ha arribat a Europa. I amb ell, un nou sistema de tracció integral basat en les intel·ligències artificials (IA) que permeten que aquest totcamí de tall familiar esdevingui més eficient i efectiu en totes les situacions que el model precedent que vam poder provar ara fa dos anys.

Ja fa temps que Ford ofereix sistemes de tracció integral a les quatre rodes en molts dels seus models,però els americans ara van més enllà amb aquest nou sistema intel·ligent que pot ajsutar electrònicament el parell entre les rodes davanteres i posteriors en 20 mil·lèsimes de segon.

Aquest nou sistema utilitza un cervell electrònic que monitoritza les dades que rep dels sensors que el vehicle té repartits a la carrosseria i mitjançant diversos algoritmes fa que el sistema esculli on enviar el parell en cada moment en funció de les necessitats del vehicle sense que calgui intervenció humana. Així l’Edge sabrà discernir quan ha d’activar la tracció a les quatre rodes en funció de si el neteja parabrises està activat o no, o de la temperatura exterior, si el ferm és uniforme o lliscant o l’hora del dia i la llum solar.

En condicions favorables, el nou Edge prioritza el mode de tracció a les dues rodes davanteres millorant així el consum de carburant en un 6’5% respecte la generació precedent en el motor dièsel EcoBlue de 2 litres i 190 CV (o 238 en el format de dos turbos) i sempre anirà associat a una caixa de canvis de vuit relacions.