Tesla
Ara Motor

Elon Musk afirma que el ‘pickup’ de Tesla serà un vehicle ‘ciberpunk’

El polèmic fundador de Tesla està entusiasmat amb la camioneta elèctrica de la companyia

Elon Musk parlant del ‘pickup’ de Tesla, un vehicle ‘ciberpunk’ / TESLA Zoom

El ‘ciberpunk’ és un gènere literari i cinematogràfic que té com a argument diferencial una ambientació futurista i distòpica, amb una relació molt intensa dels humans amb la tecnologia i els robots. Sense anar més lluny, aquesta tendència artística té com a elements fundacionals les pel·lícules de Blade Runner o el manga Akira, entre d'altres. El ‘ciberpunk’ inclou alguns gèneres amb un fort creixement al nostre país –i al món occidental– com els ‘steampunk’, els ‘hackers’ o la literatura postmoderna.

Elon Musk ha qualificat a la seva camioneta de vehicle ‘ciberpunk’ en una extensa entrevista a Recode, la pàgina de noves tecnologies més important de Silicon Valley. En l’entrevista el fundador de Tesla ha afirmat que està “molt excitat amb el ‘pickup’ de Tesla”, un vehicle “superfuturista i ‘ciberpunk’” que vol canviar les regles del joc al sector.

El futur ‘pickup’ de Tesla serà un cotxe realment gran; tant, que fins i tot hi ha qui li demana si serà una camioneta o un camió. Musk respon a la pregunta: “Tant és si la gent hi veu un camió convencional o un ‘pickup’; el que vull és expulsar de les carreteres dels Estats Units les camionetes, furgonetes i camions que utilitzen el dièsel o la gasolina”.

Vull expulsar els camions dièsel i gasolina de les nostres carreteres

Elon Musk - Fundador de Tesla

Vist l’entusiasme de Musk amb el seu ‘pickup’, els entrevistadors li demanen els secrets del vehicle, cosa a la qual Musk respon que no pot avançar gran cosa, però que el vehicle disposarà de “tecnologies futuristes i sorprenents, capaces d’aturar-nos el cor, realment sorprenents”. A partir d’aquestes paraules podem deduir que el nou Tesla introduirà un sistema de conducció totalment autònom, probablement amb una gran autonomia d'ús i una potència superior als 1.000 CV convencionals.

Per acabar, Musk deixa oberta la porta a la fabricació de versions més petites de la seva camioneta "si el mercat ho demana", tot i que creu que la mida del vehicle "no serà un problema" als Estats Units. I és que a ningú se li escapa que els 'pickup' són els vehicles característics dels nord-americans. Per exemple, el Ford F-150 porta gairebé 40 anys liderant el rànquing de cotxes més venuts als Estats Units.