Ferran Vital

Corea del Sud prohibeix la venda i circulació de Volkswagen dièsel al país

El país asiàtic no permetrà la venda ni la circulació dels vehicles dièsel fins que Volkswagen a causa d'un informe mediambiental desfavorable.

A més del veto, la marca alemanya s’enfronta a una multa de més de 14 milions pels vehicles venuts. / FABIAN BIMMER / REUTERS Zoom

El govern de Corea del Sud ha decidit prohibir la venda de vehicles del grup Volkswagen al país asiàtic. Un problema més pel fabricant de Wolfsburg, obligat als Estats Units a pagar importants indemnitzacions tant als propietaris dels vehicles afectats pel ”Dieselgate” com a les autoritats mediambientals nord-americanes.

La sorprenent decisió del país asiàtic està motivada per un informe de l’Oficina Fiscal de Seül, que va elaborar una llista amb més de setanta vehicles sospitosos d’haver falsejat les dades d’emissions contaminants, consum i so. Aquest informe ha servit de base per a que el ministeri de Medi Ambient de Corea del Sud hagi decidit prohibir la venda dels productes, a més d’ordenar la retirada dels cotxes ja venuts i que haguessin falsejat les dades i preparar milionàries multes pel fabricant de la Baixa Saxònia. Aquest seria un segon cop molt dur pel grup alemany, que podria tenir conseqüències encara insospitades. 

Segons les primeres aproximacions, el grup Volkswagen (que inclou les marques Seat, Skoda i Audi, entre altres) hauria venut vora de 150.000 fraudulents a Corea del Sud als darrers anys que serien sospitosos d’haver falsejat les seves emissions i consums, el que suposaria pràcticament el 50% del total de cotxes venuts al país asiàtic dels darrers deu anys. Els vehicles ja venuts afectats, a més, tindran prohibida la circulació fins que la companyia solucioni l’excés d’emissions o retiri els seus vehicles del mercat.