Novetats
Ara Motor

BMW Sèrie 2 Gran Coupé: un cupè esportiu de tracció davantera

La marca bavaresa presenta el Sèrie 2 Gran Coupé, un 'rara avis' en la seva gamma

BMW Sèrie 2 Gran Coupé: un cupè esportiu de tracció davantera / BMW Zoom

Per primer cop en la història, BMW comercialitzarà una berlina cupè de quatre portes i tres volums associada a un esquema de tracció davantera –és a dir, que les rodes motrius són les davanteres– i motor en posició transversal i no pas longitudinal.

Motor transversal: un crim pels puristes de BMW Zoom

Motor transversal: un crim pels puristes de BMW / BMW

I és que el nou BMW Sèrie 2 Gran Coupé utilitza la mateixa plataforma que el nou Sèrie 1, anomenada UKL i que deriva de les que utilitza Mini, filial dels bavaresos. De fet, aquest model té un referent en què emmirallar-se: el Mercedes-Benz CLA, que vam poder provar ja fa un temps, i que com el BMW Sèrie 2 Gran Coupé utilitza una plataforma de tracció davantera i motor en posició transversal.

BMW Sèrie 2 Gran Coupé Zoom

BMW Sèrie 2 Gran Coupé / BMW

El fet de ser una berlina cupè de tracció davantera fa arrufar el nas als seguidors meś puristes de la marca alemanya, però des de Munic asseguren que, gràcies a la gestió electrònica ARB –que simula l’acció d’un autoblocant– i la possibilitat de configurar tres modes de rigidesa i duresa de la suspensió (anomenades standard, adaptative i M sport), es poden esprémer una mica més les possibilitats dinàmiques d’aquest nou model.

BMW Sèrie 2 Gran Coupé vista posterior Zoom

BMW Sèrie 2 Gran Coupé vista posterior / BMW

Tot i que aquesta berlina cupè no manté l’essència clàssica dels esportius bavaresos, la seva estètica sí que mantindrà les dosis d'agressivitat i esportivitat característiques de la marca gràcies al paquet estètic M Performance, que inclou retrovisors amb aspecte de fibra de carboni, quatre cues d’escapament d’acer inoxidable i diverses llandes de 18 o de 19 polzades.

BMW Sèrie 2 Gran Coupé Zoom

BMW Sèrie 2 Gran Coupé / BMW

El BMW Sèrie 2 Gran Coupé utilitzarà motors dièsel i gasolina de tres i quatre cilindres, amb potències compreses entre els 140 i els 306 CV, que es mariden amb un canvi automàtic de set relacions i doble embragatge en les versions bàsiques o de vuit relacions i convertidor de parell en les versions més potents i ben equipades. De la mateixa manera les variants més potents aniran associades opcionalment o de sèrie a la plataforma de tracció integral xDrive.

Interior BMW Sèrie 2 Gran Coupé Zoom

Interior BMW Sèrie 2 Gran Coupé / BMW

Pel que fa als seus interiors i a la seva aposta tecnològica, el Sèrie 2 Gran Coupé és pràcticament igual al nou Sèrie 1 i en manté la mateixa disposició dels aparells digitals, com ara la gran pantalla central tàctil de 9,2 polzades, un sostre solar panoràmic opcional o la possibilitat d’encabir fins a 430 litres d’equipatge al seu maleter. Aquesta nova berlina cupè ja té preu de venda al nostre mercat, que oscil·larà entre els 31.255 euros de la versió gasolina 218i i els 58.700 euros de la versió M235i xDrive.