Cotxes esportius
Ara Motor

Audi RS 4 Avant: arriba un familiar amb ànima d’atleta

La versió més potent de l'Audi A4 celebra els seus 18 anys amb l'arribada d'un nou model encara més potent i lleuger

Audi RS 4 Avant, arriba un familiar amb ànima d’atleta / AUDI Zoom

L'any 1999 Audi va presentar el primer RS5 Avant, la versió familiar i esportiva de la seva popular berlina A4. Contra tot pronòstic, la carrosseria familiar es va convertir en tot un èxit de vendes, en superar les de la versió sedan.

Totes les versions RS4 Zoom

Totes les versions RS4 / Audi

Per celebrar aquest aniversari, Audi presenta la quarta generació d’aquest esportiu disfressat de tipus familiar. I és que sota el seu capó amaga un potent motor V6 biturbo (abandona el motor V8 atmosfèric de l'anterior generació) que arriba als 450 CV de potència i 600 Nm de parell, sempre associat a un sistema de tracció integral Quattro i un canvi automatitzat Tiptronic de 8 relacions.

El nou RS4 és 80 quilos més lleuger Zoom

El nou RS4 és 80 quilos més lleuger / Audi

El nou RS4 Avant, tot i ser més potent que mai, ha perdut pes en aquest canvi de generació –uns 80 quilos menys, promet la seva fitxa tècnica– cosa que li permet millorar xifres d’acceleració (fa el 0 a 100 en 4,1 segons) i de consum (promet 8,8 litres als 100 quilòmetres).

El fet de passar d'un motor V8 atmosfèric a un V6 turbo comporta millors xifres de consum i prestacions, però perd certa personalitat

Pel que fa a l'estètica, aquest nou RS4 manté l'essència d'una berlina de tall familiar amb aire esportiu sense caure en excés de barroquisme. Tan sols les entrades d'aire en forma de rusc d'abella, frens carbonoceràmics, una carrosseria set mil·límetres més baixa o els difusors posteriors específics denoten el caràcter esportiu. També és cert que aquest RS4 segueix la pauta marcada pel seu germà gran RS6, que vam provar fa uns mesos.

RS4 Avant Zoom

RS4 Avant / Audi

El preu d'aquest Audi RS4 Avant, que ja es pot demanar al concessionari, és de 96.900 euros, tot i que la llarga llista d'elements opcionals pot encarir la factura final fàcilment per sobre dels 100.000 euros.