Ara Motor

Apple no fabricarà un cotxe autònom

El gegant californià no fabricarà un vehicle autònom propi a causa d'un seguit de contratemps i incidències que han condemnat el projecte

Apple abandona el cotxe autònom Zoom

Apple ha abandonat el projecte Titan, nom en clau del desenvolupament de la companyia californiana per construir el seu propi vehicle autònom, segons apunta Bloomberg. La idea de crear un cotxe autònom (i comercialitzar-lo) va aparèixer fa un parell d’anys com a resposta als intents de Google per entrar en aquest segment industrial i tecnològic, i en principi Apple preveia tenir enllestit el primer cotxe autònom de la marca –que molts havien batejat com iCar- de cara a l’any 2019.

I és que l’ambiciós projecte de la marca de la poma ha patit diversos contratemps i incidències que han sentenciat la iniciativa d’Apple. El projecte comptava amb més d’un miler de persones que treballaven en el desenvolupament del vehicle autònom, dels quals més d’un centenar ja han estat acomiadats.

El gegant californià vol centrar-se ara en el desenvolupament del software que necessiten els vehicles autònoms per circular i no desenvolupar de zero una plataforma de vehicle autònom i elèctric com inicialment volien. D’aquesta manera, Apple desenvoluparà els programes que necessiten els vehicles per circular de forma autònoma per subministrar-los a altres empreses fabricants.