Moto elèctrica
Ara Motor

Així és la primera Harley-Davidson elèctrica de la història

La mítica marca nord-americana presenta la seva primera moto elèctrica a Milà

Així és la primera Harley-Davidson elèctrica de la història / HARLEY-DAVIDSON Zoom

Es diu LiveWire i ja és una de les motos més importants (i polèmiques) de la història de la mítica marca nord-americana Harley-Davidson. Ras i curt, aquesta és la primera moto totalment elèctrica que ha fabricat Harley-Davidson, i ha generat cert rebuig entre els seguidors més puristes de la marca.

Detall endoll LiveWire Zoom

Detall endoll LiveWire / Harley-Davidson

Més enllà del romanticisme dels 115 anys d'història de la marca i el so inconfusible dels seus motors, la realitat és que la LiveWire és la resposta a les noves exigències mediambientals i socials del mercat del segle XXI, i probablement tindrà una bona acollida al mercat, atesa l'enorme expectació que va aixecar la seva presentació a la capital llombarda.

La nova LiveWire és realment bonica Zoom

La nova LiveWire és realment bonica / Harley-Davidson

La LiveWire utilitza un bastidor tubular d'alumini amb un centre de gravetat molt baix per millorar el rendiment i l'estabilitat de la moto, que porta amortidors signats per Showa, neumàtics específics dissenyats per Michelin i frens d'alt rendiment Brembo.

Detall nova LiveWire Zoom

Detall nova LiveWire / Harley-Davidson

Aquesta motocicleta elèctrica disposa d'un quadre de comandaments digital on destaca la pantalla central TFT en color amb connexió Bluetooth i que permet escoltar música o consultar el navegador vinculat al telèfon mòbil.

La nova LiveWire serà un punt d'inflexió en l'estratègia de la mítica marca de motos nord-americana

Però l'element que més destaca de la LiveWire és el motor elèctric d'imans permanents que millora l'eficiència i la potència alhora que proporciona unes reaccions i una resposta immediata, malgrat que Harley-Davidson encara no ha volgut publicar les xifres de potència i autonomia reals.

Detall far i forquilla suspensió Zoom

Detall far i forquilla suspensió / Harley-Davidson

El que sí que ha transcendit és que el motor pot augmentar el so en funció del mode de conducció seleccionat en cada moment (la LiveWire disposa de fins a set modes de conducció diferents), tal com podem veure en el vídeo oficial de presentació, gravat a Catalunya.

I és que la nova LiveWire probablement tindrà més recorregut i èxit comercial al Vell Continent. Arribarà al nostre mercat durant el 2019 a un preu encara per confirmar.