Ferran Vital

Abarth 500X, una realitat al 2018

Abarth comercialitzarà una versió preparada del 500X, el petit totcamí de Fiat que comparteix plataforma amb el Jeep Renegade

Abarth 500X, una realitat al 2018 Zoom

Abarth està tancant un any d'ensomni. A les excel·lents xifres de vendes (un creixement de les vendes constant i significatiu durant els darrers cinc anys) cal sumar-hi el ja confirmat nou model que prepararà la marca de l'escorpí. L'Abarth 124 és ja una realitat, i des de Torí s'espera que es consagri com un vehicle de culte, divertit, passional i exclusiu.

No debades, un de cada cinc 500 que FCA ven als Estats Units són Abarth. Conscients d'aquest èxit, FCA s'ha plantejat la possibilitat de crear una versió més radical del seu 500X, el SUV amb tracció integral que comparteix plataforma i molts elements amb el Jeep Renegade, un altre dels grans encerts del grup italoamericà els darrers mesos. Segons el CEO d'Abarth, Paolo Gagliardo, la marca està estudiant molt seriosament la possibilitat d'adaptar el 500X per fer-ne una versió més picant.

Abarth 500X Zoom

Abarth 500X

Segons hem pogut saber a l’Ara Motor, el nou 500X preparat per Abarth serà una realitat, però no arribarà en cap cas abans de l’any 2018, quan l’actual generació (que va veure la llum l’any passat) arribi a la meitat de la seva vida comercial.

De fet, el motor Multiair II que equipen el models més prestacional de la marca, un 1.4 de benzina, eroga actualment 170cv de potència, però és pot potenciar fins els gairebé 200 cavalls sense cap problema de fiabilitat o durabilitat. Aquesta motorització més potent aniria associada a un canvi manual de sis velocitats (o un d'automàtic també de sis marxes) i un sistema de tracció total.

L'Abarth 500X disposarà de tracció total, motors de 170 o 200 cavalls i canvi manual o automàtic

Amb tot, el 500X Abarth encara restarà una mica lluny (en termes de potència) dels dos galls del segment, el MINI Countryman JCW i el Nissan Juke NISMO RS, ambdós dotats amb motors 1.6 de cilindrada i potències al voltant dels 230 cavalls.