Reportatge
Motor Novetats 13/04/2017

Els 5 cotxes elèctrics més barats del mercat

L'oferta de vehicles elèctrics no és gaire elevada –i les vendes són força discretes–, però marques com Renault o Tesla aposten fort ara mateix per un sector que està cridat a protagonitzar el futur

Sergio Domínguez
2 min
Renault Zoe

Renault Twizy

El vehicle elèctric més barat que hi ha actualment al mercat és el petit Renault Twizy, que en la versió Life 45 arrenca des de tan sols 7.305 € i ofereix una autonomia de 100 km. Això sí, la velocitat està limitada a tan sols 45 km/h, i per accedir a la versió superior –que arriba als 80 km/h i té una autonomia de 90 km– hem de pagar 8.015 €.

TWIZY

Renault ZOE

Renault ofereix un model de mides similars a les del Renault Clio però totalment elèctric que arrenca en 22.385 € amb una autonomia de 400 km. Es tracta de la versió renovada del ZOE que vam provar a l'ARA Motor.

ZOE e-Sport

Smart Fortwo Electric Drive

El popular Smart ofereix la versió elèctrica en totes les variants (Fortwo, Fortwo Cabrio i Forfour), i el preu arrenca en uns interessants 23.737 € amb una autonomia de 160 km.

SMART USHUAÏA

Kia Soul EV

El Soul és un vehicle compacte de la marca coreana Kia que compta amb un disseny peculiar a mig camí entre SUV i monovolum. La variant elèctrica té un preu de 24.000 € i una autonomia de 212 km.

Kia Soul EV

Citroën C-Zero

El C-Zero és un model que té dos germans pràcticament bessons al mercat: el Mistubishi I-Miev i el Peugeot iOn. Tot i que els preus són similars en tots tres models, el C-Zero arrenca en 24.511 € i ofereix una autonomia de 150 km.

C Zero

Els 5 elèctrics més barats

1. Renault Twizy, 7.035 €

2. Renault ZOE, 22.385 €

3. Smart ForTwo ED, 23.737 €

4. Kia Soul EV, 24.000 €

5. Citröen C-Zero, 24.511 €

Com veiem, la gamma de vehicles elèctrics, tret del cas del Twizy, no té uns preus gaire competitius, sobretot si tenim en compte que la majoria dels models esmentats són petits o tenen una autonomia justa. En qualsevol cas, amb la compra de vehicles elèctrics hi ha una subvenció de l'Estat (pla Movea) que abarateix el preu final. Els preus esmentats a la llista no tenen aplicada aquesta rebaixa, i per això poden haver quedat fora de la llista altres models interessants com és el cas del Nissan Leaf o el Volkswagen e-Up.

stats