Competició
Motor Competició 13/06/2022

Toyota manté el seu regnat a Le Mans

La marca japonesa obté la cinquena victòria consecutiva a les 24 Hores de Le Mans, celebrades aquest cap de setmana

2 min
Els dos Toyota liderant la cursa

Toyota ha sumat la seva cinquena victòria consecutiva a les 24 Hores de Le Mans celebrades aquest cap de setmana precisament en l’edició en què més dubtes i incerteses generava el seu vehicle. I és que els japonesos han obtingut un doblet que exemplifica el domini incontestable d’aquesta marca en la prova reina de resistència automobilística, gràcies al domini de Sébastien Buemi –quarta victòria a Le Mans per al pilot suís–, del neozelandès Brandon Hartley i del jove Ryo Kirakawa, hereu del seient que va deixar lliure l’asturià Fernando Alonso.

Buemi i els seus companys celebrant la victòria a Le Mans

La victòria amb doblet inclòs de Toyota contrasta amb el mal paper d’Alpine, que arribava amb unes grans expectatives a Le Mans i que ha acabat amb els dos cotxes fora de la zona dels punts a causa de problemes mecànics i errors de pilotatge. El nefast cap de setmana els allunya de la lluita final pel títol mundial del WEC, que ara sembla assegurar-se Toyota.

Els cotxes que sí que han plantat cara als japonesos han estat els dos Clickenhaus, una escuderia petita que té acords de desenvolupament amb Sauber o Motul i que va col·locar un dels seus dos vehicles al podi, mentre que l’altre es va haver de retirar després de patir un accident.

Porsche s’imposa a Ferrari

Aquesta ha estat l'última edició de les 24 Hores de Le Mans on existiran una categoria LMP2 i sobretot les categories GTE Pro i GTE Am, que deixaran lloc a l’esperada nova categoria LMDh, cridada a revolucionar el món de les curses de resistència. En la categoria d'escuderies privades LMP2, l’equip Jota, que fa servir un xassís Oreca, ha obtingut la victòria final.

El Porsche 911 RSR celebra la victòria en la categoria GTE

Pel que fa a la categoria de turismes o GTE cal destacar la victòria final del Porsche 911 RSR-19 sobre els dos Ferrari 488 de l’escuderia AF Corse, per bé que els alemanys es van beneficiar directament d’un accident incomprensible del Corvette que liderava la cursa durant les últimes voltes de la carrera. En la categoria amateur cal destacar la victòria de l’equip TF Sport amb un Aston Martin Vantage.

Durant les hores del vespre, nit i matinada es van produir el gruix dels accidents

A partir de l’any vinent s’obrirà una nova era de les 24 Hores de Le Mans, gràcies a l’arribada dels nous LMDh, uns vehicles atractius, potents i barats de fabricar que ja han atret fabricants com Peugeot, Ferrari o Porsche en la nova categoria Hypercar, que promet consolidar-se i reinventar les curses de resistència de la pròxima dècada i que, a més, tindrà un ressò real i significatiu en el desenvolupament dels cotxes de carrer.

stats