Competició
Motor Competició 15/09/2020

Cupra participarà en l’Extreme E, el Dakar dels cotxes elèctrics

La marca catalana es converteix en la primera marca en confirmar la seva participació en el primer campionat de cotxes elèctrics totterreny

Ara Motor
2 min
Cupra participarà en l’Extreme E, el Dakar dels cotxes elèctrics

L’any vinent aixecarà el teló una nova competició de motor enfocada als cotxes elèctrics amb habilitats off-road o totterreny. Aquesta nova competició, anomenada Extreme E, vol convertir-se en l’alternativa de zero emissions als ral·lis i raids més populars del planeta, repetint la jugada que ha consolidat a la Fórmula E com una de les competicions més seguides i amb més creixement del món del motor.

L’arribada de Cupra a aquesta competició és fruit d’un acord de col·laboració de la marca catalana amb els preparadors oficials del grup Volkswagen, l’equip alemany ABT Sportsline, i comptarà amb la participació d'un pilot masculí –el suec Mattias Ekström– i una pilot femenina encara per acabar de decidir.

Cupra Extreme E

A Cupra creuen que aquesta nova competició servirà com una plataforma de publicitat per al nou Cupra Formentor, que l’any vinent també té previst l’arrencada comercial de la versió híbrida endollable, i serà un bon reclam comercial durant la presentació del nou Cupra el-Born, el primer cotxe totalment elèctric de la marca.

Cupra Extreme E

Amb tot, el cotxe que participi en aquesta nova competició no serà un model desenvolupat íntegrament per Cupra o per ABT, ja que utilitzarà la plataforma de l’Odyssey 21, un xassís i bastidor comú per a tots els cotxes. L’Odyssey 21 és un totterreny amb un xassís tubular d’acer i un paquet de bateries signat per l’escuderia Williams de Fórmula 1. Després, cada equip podrà fer modificacions en el motor elèctric (que mai podrà superar els 40 kW o 550 CV de potència) i algunes modificacions en la carrosseria sempre que no es rebaixi el pes mínim de 1.650 quilos.

Cupra Extreme E

La primera cursa inaugural del nou Extreme és tot un cop de teatre, ja que s’estrenarà a Dakar, utilitzant diferents trams als afores de la capital del Senegal i amb tota la càrrega simbòlica que té aquesta ciutat per als aficionats del motor. Ara bé, la pandèmia del coronavirus obligarà a posposar l’inici d’aquesta nova competició, que inicialment el tenia programat el mes de gener del 2021 i que molt possiblement no arrencarà fins al mes de març.

stats