Fórmula 1
Motor Competició 26/08/2022

Audi competirà a la Fórmula 1 a partir del 2026

Els d’Ingolstadt anuncien oficialment que competirà al gran circ de la Fórmula 1 d’aquí quatre temporades

2 min
Audi Enters Formula 1

Era un secret a veus, però encara calia la confirmació oficial: Audi competirà a la Fórmula 1 a partir del 2026, coincidint amb el canvi de normativa i motors, que permetran l’entrada dels d’Ingolstadt a la categoria reina de l’automobilisme mundial. Els alemanys compraran la plaça de Sauber, que actualment competeix sota els colors de l’equip Alfa Romeo-Sauber, rebent assistència tècnica i múscul financer de Ferrari, però que deixaran d’orbitar entorn dels transalpins per donar lloc al nou equip d’Audi a la Fórmula 1.

La nova normativa que prepara la FIA per a la Fórmula 1 a partir del 2026 preveu nous motors més eficients, però també més barats i senzills de fabricar, que funcionaran amb combustibles sintètics o e-fuel, una tecnologia que interessa molt a tot el grup Volkswagen i que ha estat el detonant per part dels d’Ingolstadt per atrevir-se a fer aquest pas decisiu en la història de la marca.

I és que Audi mai ha competit de manera oficial a la Fórmula 1. La marca dels anells té un palmarès espectacular que compta amb campionats del món de ral·li (amb el mític Quattro S1 campió del llegendari Grup B), diverses victòries a Pikes Peak, el DTM alemany o sonades victòries als campionats de resistència del WEC i a Le Mans, a part de mantenir un equip oficial que va debutar al Dakar l’any passat.

Audi ja ha avançat que fabricarà el seu propi motor de cara al 2026, plantant cara així als altres gegants d’aquest campionat, com els eterns rivals de Mercedes, Ferrari o Alpine (Renault). L’anunci d’Audi, però, no serà l'últim moviment d’aproximació d’una marca del grup Volkswagen a la Fórmula 1, ja que Porsche també està a punt d’anunciar el seu retorn a la Fórmula 1 de cara al mateix 2026, en aquest cas com a fabricant de motors associat a Red Bull, i que es desenvoluparan de manera independent als motors d’Audi. Finalment, caldrà veure si l’absorció de Sauber per part d’Audi és total o si l’escuderia suïssa seguirà fabricant el xassís i el bastidor dels monoplaces, tal com ha fet els últims anys de la mà d’Alfa Romeo, marca de la qual es desvincularà a partir de la pròxima temporada.

stats