Indústria
Motor 10/07/2018

Seat tanca els millors sis mesos de la seva història

Els de Martorell entreguen 289.900 cotxes durant el primer semestre del 2018

Ara Motor
2 min
Seat tanca els millors sis mesos de la seva història

Les vendes de Seat han crescut un 17,6% durant els primers sis mesos de l’any, i arriben a les 289.900 unitats entregades. Se superen així les 278.500 unitats que Seat va entregar els primers sis mesos de l’any 2000, el seu rècord històric fins ara.

Les bones xifres de vendes de Seat es fonamenten en el creixement en els principals mercats europeus (sobretot a Alemanya, el Regne Unit i França) i el lideratge de la marca a l’estat espanyol, on el León i l'Ibiza destaquen com els dos cotxes més venuts durant el primer semestre de l’any.

Però més enllà dels mercats tradicionals, Seat ha sigut capaç de col·locar-se com la tercera marca més venuda a Àustria (amb un creixement d'un 25% respecte a l’any passat) o augmentar vendes a Bèlgica i els Països Baixos (de l’ordre d'un 43% i un 27% respectivament). En el creixement de la marca hi té molt a veure l’Arona, el totcamí urbà que Seat fabrica a Martorell i que està obtenint uns resultats magnífics en els primers mesos de comercialització.

Altes expectatives

El vicepresident comercial de Seat, Wayne Griffiths, espera millorar els resultats durant el segon semestre de l’any “gràcies a l’arribada del Cupra Ateca i el Seat Tarraco, que amplien la gamma i permetran arribar a nous clients”. Ara bé, no tot són flors i violes, ja que Griffiths avisa de l'“obstacle que pot suposar el nou cicle d’homologacions WTLP”, que podria deixar fora de joc algunes de les unitats més veteranes del mercat.

Seat presentarà el nou Tarraco el 18 de setembre, i durant els mesos d’octubre i novembre arribaran les versions TGI (gas natural) de l’Arona i la versió Cupra de l’Ateca.

stats