Novetats
Ferran Vital

Cupra Ibiza: l'estrena de la nova marca independent

La nova marca de Seat presentarà la versió més radical de l’Ibiza aquest dijous, 22 de febrer, a Sitges

Cupra Ibiza: l'estrena de la marca independent / INSTAGRAM @CUPRASPORT Zoom

Tot i que la presentació oficial de Cupra com una nova marca independent no tindrà lloc fins aquest dijous, 22 de febrer, ja s’han filtrat les primeres fotos del que serà el primer cotxe de la nova marca independent, el Cupra Ibiza.

Frontal Cupra Ibiza Zoom

Frontal Cupra Ibiza / Instagram @cuprasport

El nou Cupra Ibiza, que estrena una reixa davantera i el logo de la nova marca, utilitzarà un motor de 200 CV, tal com us vam explicar en exclusiva ara fa un parell de mesos.

Aquesta versió radical de l’Ibiza utilitza el mateix motor que la nova versió del Polo GTI, un motor 2.0 TSI desenvolupat per l'alemany Ralf Budack que arriba als 200 CV de potència diferent dels que utilitza el León o el Golf, ja que és una evolució de l’1.8 TSI utilitzat en l’anterior generació del Polo i Ibiza per oferir una millor relació de compressió (11,6:1 respecte als 9,6:1 del Golf) i que li permet entregar el parell màxim molt abans que no pas el motor del seu germà gran.

Vista posterior Cupra Ibiza Zoom

Vista posterior Cupra Ibiza / Instagram @cuprasport

Caldrà veure si el nou Cupra Ibiza -més enfocat a un ús passional que el Polo GTI- només utilitzarà un canvi automatitzat DSG com el Polo GTI (com es veu en el prototip fotografiat) o també permet la possibilitat d’associar el propulsor a un canvi manual de 6 velocitats.

Pel que fa a xifres, hem pogut saber que el Cupra Ibiza promet accelerar de 0 a 100 en 6,7 segons amb un consum d'uns 6,1 litres cada 100 quilòmetres, i la seva posada a punt -a càrrec de la divisió Seat Sport- comptarà amb una suspensió específica i una direcció més esportiva. A més els materials utilitzats en els interiors són de més qualitat percebuda que les versions Seat convencionals.

Interiors Cupra Ibiza Zoom

Interiors Cupra Ibiza / Instagram @cuprasport

Per acabar, Cupra té previst mostrar oficialment la seva gamma durant el Saló de Ginebra, i el posicionament comercial de la nova marca independent amb la qual vol augmentar els beneficis de Seat aprofitant l'acollida que històricament han tingut els models Cupra a Alemanya -on l'any passat van vendre més de 9.000 León Cupra- i el Regne Unit.