Entrevista
Motor Competició 19/11/2017

Pedro Martínez de la Rosa: "Alonso i McLaren lluitaran pel títol el 2019"

Entrevistem al pilot català, actual ambaixador de McLaren a l'estat espanyol

Ferran Vital
2 min
Pedro Martínez de la Rosa: "McLaren lluitarà pel títol al 2019"

Trobes a faltar la competició?

I tant! Mai se supera al cent per cent. De fet, segueixo entrenant al kàrting, de tant en tant pujo a cotxes del GT Open. Cadascú supera el mono com pot, i aquesta és la meva manera.

Actualment hi ha molts pilots catalans campions del món tant a MotoGP o al trial. Per què no sorgeix una nova fornada de pilots de cotxes catalans al màxim nivell?

No és un problema de qualitat, ja que tenim molts pilots molt bons a Catalunya. Jo crec que és més aviat un tema de manca d'oportunitats perquè no hi ha patrocinadors que apostin obertament pels nous talents.

Entrevista a Pedro Martínez de la Rosa

I per què no hi ha nous espònsors que apostin per aquests talents?

D'una banda, la crisi ha estat molt dura, terrible. Però tot i que sembla que hem girat full, les empreses encara no volen apostar pels patrocinis a pilots d'automobilisme catalans i espanyols. Elles deuen saber-ne les causes, però això fa que molts pilots joves amb talent no puguin tenir les oportunitats que sí que tenen britànics o russos.

Com veus McLaren de cara a la temporada vinent?

El salt que farà McLaren serà bestial, i sorprendrà molta gent. De fet, té un dels millors xassís –si no el millor– de tota la Fórmula 1. Des del GP dels Estats Units s'ha mostrat un gran canvi en el rendiment del cotxe tot i tenir 80 o 100 CV de potència menys que Mercedes.

Creus que Alonso podrà optar a guanyar un nou Mundial?

En un futur immediat segur que lluitarà per ser al davant, i el 2019 el veig lluitant pel títol, sí. Soc optimista, però tinc els meus motius per ser-ho, una base objectiva.

Realment el motor Renault podrà competir amb els Mercedes i els Ferrari?

És cert que el motor Renault ha tingut problemes mecànics aquesta temporada, però ha guanyat carreres als Mercedes i als Ferrari amb Red Bull, i això suposa un punt de referència molt bo: McLaren no anirà en solitari com fins ara li ha passat amb els motors Honda, sinó que tindrà un punt de referència molt bo amb Red Bull.

I el xassís de McLaren, es podrà adaptar bé al nou motor de Renault a partir de la temporada vinent?

És un nou repte. Cal pensar que el motor d'un Fórmula 1 no és una sola peça, sinó la suma de sis elements clau, i l'aerodinàmica del cotxe s'ha d'adaptar a la mida del motor, del turbocompressor o de les bateries.

Veus Fernando Alonso competint a Le Mans l'any vinent?

M'agradaria molt, perquè poder compaginar Le Mans i Fórmula 1 seria bestial, i a més crec que ell està preparat per guanyar a Le Mans. Sé que s'ha preparat a consciència per a tota mena de reptes.

stats