RAL·LIS
Motor Competició 05/05/2020

Carlos Sainz, escollit millor pilot de ral·lis de la història

El madrileny supera Loeb en una votació molt ajustada i amb una participació massiva dels aficionats

Ara Motor
2 min
Carlos Sainz, escollit millor pilot de ral·li de la història

El criteri per escollir qui ha sigut el millor pilot de la història és subjectiu i variable: hi influeixen més variables que el nombre de títols i victòries en els diversos ral·lis disputats. Així s’explica que el pilot madrileny Carlos Sainz (pare) hagi guanyat el títol de millor pilot del WRC de tota la història després de derrotar tots els seus rivals en una votació pública a la pàgina web de la FIA en la qual han participat més de 300.000 aficionats d’arreu del món.

El sistema de votació per escollir el Millor Pilot del WRC era obert i eliminatori, enfrontant parelles de pilots que havien guanyat el campionat del món de manera aleatòria. En el seu camí fins a la final, el pilot espanyol va haver d’eliminar els pilots finlandesos Hannu Mikkola i Tömmi Mäkinen abans d’haver de derrotar el sis vegades campió del món Sébastien Ogier a les semifinals.

I a la final, Carlos Sainz, dues vegades campió del món del WRC amb Toyota, el 1990 i el 1992, ha derrotat per ben poc el francès Sébastien Loeb, que va guanyar nou cops el campionat del món d’aquesta especialitat. Carlos Sainz, també conegut pel sobrenom de Matador, ha obtingut el 57,28% dels vots en la votació final, en la qual han participat més de 80.000 aficionats.

El pilot madrileny, de 58 anys, ha manifestat la seva gran alegria pel reconeixement. “Vaig donar-ho tot als ral·lis, han sigut la meva vida i el meu somni”. Val la pena destacar que tot i no ser el pilot que més victòries va obtenir al llarg de la seva carrera –tot just va guanyar 26 dels 196 ral·lis disputats–, Sainz va destacar per la seva regularitat i fiabilitat, tal com demostra el fet que va acabar al podi pràcticament en la meitat dels ral·lis que va disputar.

stats