Seguretat
Ara Motor

4 multes estúpides que podem evitar a l'estiu

Repassem algunes de les pràctiques més habituals i inconscients dins del cotxe i que poden ser sancionables

4 multes estúpides que podem evitar a l'estiu / SERGIO DOMÍNGUEZ Zoom

Són pràctiques molt esteses al nostre país i, malauradament, poden suposar un perill per als usuaris de la via. A continuació us detallem quatre de les multes que podem evitar i que alhora poden servir per millorar la seguretat viària.

Anem a pams, però. Primer de tot, conduir amb xancletes és un hàbit molt implantat al territori, però suposa un perill important per a la seguretat viària. Per conduir i poder ser efectius amb els pedals del cotxe, és necessari utilitzar una sabata tancada que agafi bé el peu. Desgraciadament no seria el primer cop que algú perd la xancleta i no pot frenar quan toca.

També queda prohibit conduir mentre mengem o bevem, ja que pot ser una font de distracció –i no hem de deixar mai anar el volant–. És molt més prudent aturar-nos per hidratar-nos, menjar i reposar cada dues hores que no pas menjar al volant, que pot suposar un factor de risc.

Els acompanyants també cometen infraccions, i no tan sols relacionades amb l'ús del cinturó de seguretat. Posar els peus sobre el quadre de comandaments és una pràctica perillosa per la mateixa salut dels infractors, i obstaculitza el camp visual del conductor, en especial del retrovisor dret.

Per acabar, cal recordar que sempre s'ha d'agafar el volant amb les dues mans. En aquest sentit conduir amb el braç penjant per la finestra és un factor de risc –una moto o un altre vehicle poden donar-nos un cop– i queda prohibit agafar el volant amb una sola mà.