Neumàtics
Ara Motor

El 8% dels vehicles circulen amb els neumàtics molt desinflats

Un estudi assenyala que més de 600.000 vehicles a l'estat espanyol circulen amb la pressió dels neumàtics molt per sota de les recomanacions dels fabricants

El 8% dels vehicles circulen amb els neumàtics molt desinflats Zoom

Comprovar l'estat dels neumàtics no suposa un gran esforç. De fet, en poc més de cinc minuts podem comprovar la pressió dels neumàtics del nostre vehicle, una rutina que hauríem de fer com a mínim un cop al mes però que la majoria de conductors no compleixen quan, per exemple, porten a repostar el vehicle.

Uns neumàtics vells, en mal estat i desinflats tripliquen el risc de patir una punxada

Uns neumàtics en bon estat de conservació i pressió suposen un factor decisiu a l'hora d'evitar ensurts i poden representar la diferència entre patir impactes o sortir-se'n amb èxit. Tot i això, centenars de milers de conductors de l'estat espanyol no revisen mai la pressió i l'estat dels neumàtics, i segons un estudi del Grupo Andrés el 8% dels vehicles que circulen per les carreteres de l'Estat els porten desinflats, és a dir, 0,5 atm o més per sota de la pressió indicada pel fabricant.

L'estudi també apunta que la majoria dels conductors allarguen la vida útil dels seus neumàtics per sobre dels 45.000 quilòmetres que duren de mitjana, i que no revisen l'estat de les cobertes o la profunditat del dibuix de cada neumàtic.