Seguretat
Ara Motor

Els 10 cotxes més segurs del mercat segons Euro NCAP

Descobrim quins han sigut els cotxes més valorats a les proves Euro NCAP

Els 10 cotxes més segurs del mercat segons Euro NCAP / VOLVO Zoom

L’Euro NCAP és un programa europeu de seguretat dels vehicles que avalua anualment tots els models presents al mercat. Aquest sistema avalua els efectes d’un impacte frontal a 64 km/h i un de lateral a 50 km/h, així com la seguretat en els impactes amb vianants a una velocitat de 40 km/h. També analitza i puntua els diferents dispositius de seguretat passiva, com ara els punts d’ancoratge de les cadiretes infantils i els assistents de frenada, de manteniment en un carril o el control de velocitat, entre d'altres.

El resultat de l’avaluació s’expressa en una escala que va de 0 a 5 estrelles, i en quatre blocs o aspectes que calculen percentatges com ara la protecció a les places davanteres, seguretat infantil, protecció de vianants i dotació d’assistents de seguretat. En aquest cas s’utilitzen unitats de sèrie, sense cap paquet extra.

Volvo acapara les primeres posicions Euro NCAP del 2017. El seu nou SUV XC60 és el cotxe més segur de l’any gràcies a uns índexs de seguretat activa i passiva realment espectaculars. El totcamí suec obté un 98% en la protecció a les places davanteres, un 87% en la seguretat infantil, un 76% en la protecció de vianants i un espectacular 95% en la dotació d’assistents de seguretat.

Volkswagen assoleix una meritòria segona posició amb l’Arteon, la seva nova berlina cupè que curiosament obté la millor nota de l’any en la protecció als vianants amb un 85%, i queda a poques dècimes del XC60 en la resta d’apartats.

El Volvo V90 i S90 –que són en realitat el mateix cotxe– tanquen el podi, seguits de molt a la vora pels Subaru XV i Impreza, que són els que ofereixen més protecció per als infants, amb un 89%. De fet, els japonesos podrien encapçalar aquesta classificació si no fos pel relativament pobre equipament d’assistents de seguretat. La vuitena posició l’ocupa el Mercedes Classe X, que obté un 90% de protecció a les places davanteres, un 87% de seguretat infantil, un 80% en la protecció de vianants i un 77% en els assistents de seguretat. La llista dels deu primers models la tanquen el Jaguar F-Pace i el Kia Stinger.