Seguretat viària
Motor 04/03/2018

Abertis i l’Institut Guttmann, units per prevenir i tractar els accidents de trànsit infantils

Les dues entitats col·laboraran en un programa d’UNICEF per millorar la seguretat viària infantil a diversos països del món

Ara Motor
2 min
Abertis i l’Institut Guttmann, units per prevenir i tractar les lesions viàries infantils

El passat mes d’octubre Abertis va signar un acord amb UNICEF per lluitar contra la mortaldat infantil en els accidents de trànsit. De fet, els accidents de trànsit són la principal causa de mortaldat infantil entre els nens de més de 10 anys a tot el món: cada dia moren o es lesionen més de 3.000 infants a tot el planeta, una autèntica tragèdia que es podria evitar amb millores en el tractament dels lesionats i la feina prevenció i seguretat viària.

Cada dia més de 3.000 nens pateixen accidents de trànsit

En el marc d’aquesta aliança amb UNICEF (anomenada ‘Road Safety’) Abertis ha tancat ara un nou acord amb l’Institut Guttmann que permetrà que dos equips mèdics i sanitaris d’aquest centre de referència especialitzats en el tractament de les lesions medul·lars i els danys cerebrals adquirits es desplacin a Filipines i Jamaica per assessorar i formar els metges locals en els seus centres hospitalaris.

El projecte, que també compta amb el suport del Ministeri d’Afers Exteriors espanyol, té com principal objectiu evitar, en la mesura del que sigui possible, noves lesions d’infants i adolescents durant els seus trajectes escolars, bé sigui a peu, en bicicleta, en cotxe o autobús, i millorar el diagnòstic i la qualitat de vida de les víctimes d’accidents viaris en els dos països.

Presentació de l'acord

Els dos equips sanitaris de l’Institut Guttmann són grups interdisciplinaris formats per metges, infermeres, fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals i neuropsicòlegs que, coordinats pels metges Enric Portell i Ignasi Soriano (professionals amb una llarga experiència a l’Institut Guttman) intentaran aportar coneixements i tècniques adequades per poder oferir una millor atenció i qualitat de vida als infants i adolescents que pateixin lesions medul·lars i danys cerebrals adquirits a causa dels accidents.

Dues nenes camí de l'escola a Jamaica

Els metges i els centres hospitalaris que rebran la visita i la formació dels experts catalans han estat escollits d’acord amb les autoritats sanitàries locals, i els continguts s’adaptaran als aspectes i les necessitats específiques de cada país. Així doncs, a Filipines es preveu treballar de la mà de diversos centres de traumatologia arreu del país, mentre que a Jamaica els especialistes sanitaris col·laboraran amb l'Associació de Metges Ortopèdics de l’illa caribenya.

Aquest contingut és patrocinat: ha estat pagat per una anunciant, però produït per un equip de l'ARA

stats