Seguretat
Ara Motor

T'ensenyem com col·locar les cadenes per la neu

Us expliquem uns consells i un ensenyem un vídeo per aprendre a col·locar correctament les cadenes del nostre vehicle

Saps com col·locar les cadenes per la neu? / GOVERN D'ANDORRA Zoom

Posar les cadenes al nostre vehicle és una de les tasques més temudes i respectades pels conductors catalans. Amb tot, saber-les posar correctament és absolutament necessari si volem circular amb tranquil·litat pel país durant els mesos més freds de l’hivern, quan les temperatures sota zero sovintegen els termòmetres de bona part del país.

En primer lloc cal que tinguem les cadenes a mà (al maleter és la millor opció) i que sabem que hem de col·locar-les a les rodes motrius del vehicle (és a dir, a on el motor envia la força). Si el nostre cotxe disposa de tracció total (4x4) l’ideal seria posar cadenes a les quatre rodes, però si només disposem de dues, les col·locarem a les rodes davanteres, ja que són les que més fàcilment perden tracció i les encarregades de dirigir el vehicle.

En el següent vídeo preparat per SEAT ens expliquen com posar correctament les cadenes al nostre vehicle (entre altres consells que val la pena repassar):

A més, caldria practicar tranquil·lament a casa o al garatge en sec els moviments de col·locar i treure les cadenes un parell de vegades, per no posar-nos nerviosos i guanyar temps a l’hora de col·locar-les quan les necessitem realment.