Seguretat
Ferran Vital

Les marques de cotxe més fiables segons l’OCU

L’OCU presenta un rànquing amb les marques més fiables de 2017 segons una enquesta a més de 76.000 conductors espanyols, portuguesos, francesos, italians i belgues

Les marques de cotxe més fiables segons l’OCU / LEXUS Zoom

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet públic un rànquing amb les marques més fiables segons les opinions dels seus usuaris a Espanya, Portugal, França, Itàlia i Bèlgica.

Els resultats de l’estudi -que no tenen més base que l’experiència personal dels enquestats i per tant poden estar sotmesos a prejudicis o idees preconcebudes- repeteixen alguns tòpics: les marques més ben valorades són les asiàtiques (en especial les japoneses), mentre que les italianes i americanes del grup FCA (Fiat-Chrysler) són les que surten pitjor parades de l’estudi.

A banda de les marques japoneses i coreanes (Lexus, Honda, Mitsubishi, Mazda, Kia i Subaru) el rànquig també confirma la idea que les marques ‘Premium’ alemanyes (Porsche, BMW i Audi) es col·loquen entre les més fiables del mercat. Per últim, és curiós l’ascens de Jaguar, una marca històricament associada a alguns defectes de qualitat i fabricació -sobretot al seu país d’origen, el Regne Unit- i que els europeus del sud col·loquen com una de les marques més fiables del mercat.

Classificació fiabilitat Zoom

Classificació fiabilitat / OCU

Una de les dades que més sobten de l’estudi de l’OCU és que el 90% dels espanyols enquestats afirma seguir al peu de la lletra el manteniment dels seus vehicles, una xifra que xoca bastant amb altres estudis publicats.

Per tipologia d’avaries, els problemes elèctrics, amb un 19% dels casos, i els problemes amb el sistema de frenada, amb un 8% del total, són les causes més freqüents de visites als tallers, segons els enquestats.

Per acabar, l’enquesta de l’OCU apunta que els cotxes híbrids gaudeixen de més fiabilitat que no pas els cotxes de motor tèrmic convencional. Els models híbrids Yaris i Prius (tots dos de Toyota) encapçalen el seus segments en matèria de fiabilitat. Per contra l’estudi apunta que els cotxes dièsel són bastant menys fiables que les mecàniques de benzina.