Rutes
Ara Motor

De ruta a Brussel·les: informació pràctica

Us expliquem alguns dels detalls i informacions pràctiques que heu de saber si voleu fer una escapada a la capital europea de cara al 7 de desembre

De Catalunya a Brussel·les: informació pràctica / VIQUIPÈDIA Zoom

El 7 de desembre s'ha convocat una manifestació a Brussel·les que vol reivindicar la llibertat dels presos polítics a la capital belga i que els seus organitzadors preveuen que serà multitudinària.

Viatjar de Barcelona a Brussel·les en cotxe es pot fer, però cal tenir clar que el desplaçament és llarg –1.363 quilòmetres– i cansat, ja que el trajecte pot arribar a durar unes 12 hores i mitja sense aturar-nos.

A més, el preu del desplaçament no és del tot barat, ja que als 80 o 100 euros en combustible cal sumar-hi un cost de 90 euros més en peatges, cosa que pot encarir el viatge fins a gairebé 200 euros per cotxe –400 euros en total–. Ara bé, si dividim el cost entre quatre o cinc ocupants, el preu del desplaçament per persona és força més assumible.

On ens podem aturar a descansar?

Si optem per no fer el camí d'una sola tirada –de fet, cal aturar-se cada dues hores per descansar i estirar les cames– val la pena programar algunes escales en el viatge per gaudir de l'experiència. A la ja coneguda Perpinyà podem sumar-hi una visita a les interessants Narbona i Besiers, poblacions amb un exquisit regust medieval i lligades a la història dels comtats catalans.

Pont de Besiers Zoom

Pont de Besiers / Viquipèdia

Fer nit a les ciutats de Clarmont d'Alvèrnia (Clermont-Ferrand, en francès) o Orleans, a la riba del Loira, pot ser una opció intel·ligent i no gaire cara per descansar i recuperar forces no havent de fer tot el viatge d'una sola vegada.

On es pot aparcar?

Un cop a Brussel·les, una de les millors opcions per no patir per haver de buscar lloc per aparcar són les estacions P+R (Park&Ride). Aquests espais, molt comuns a l'Europa central i septentrional, ofereixen la possibilitat d'aparcar als afores de la ciutat gratuïtament i ofereixen connexions amb els diferents mitjans de transport públic (metro, autobús i tramvia) que connecten aquestes estacions dels afores amb el centre de la ciutat.

A Brussel·les hi ha set estacions P+R –que podeu consultar en aquest web–. Les estacions d'aparcament P+R són les de Ceria, Roodebeek, Kraainem, Stalle, Delta, Hermann-Debroux i Lennik.

Plànol dels aparcaments de Brusel·les Zoom

Plànol dels aparcaments de Brusel·les / Bruxelles Mobilité

Una altra opció són els pàrquings de pagament, com el de l'estació central (Central Station), amb tarifes no gaire abusives. Per acabar, també es pot aparcar al carrer a les zones de pagament, ja que pot ser que hi hagi sort i es trobi un lloc en una zona més o menys cèntrica.

Aprofitant l'escapada

Potser voleu aprofitar l'estada a la capital belga per descobrir Flandes, una antiga nació que ha esdevingut un els motors d'Europa. Val la pena escapar-se a Gant, Bruges o Anvers, ciutats plenes d'història i cultura a menys d'una hora de la capital europea.