LA GUANTERA

Skoda Octavia RS 245: les aparences enganyen

Com saben els aficionats a les curses, sobretot als ral·lis, la trajectòria de Skoda en la competició ve de lluny

L’Octavia RS és capaç de generar sensacions esportives molt bones. / SKODA Zoom

Com saben els aficionats a les curses, sobretot als ral·lis, la trajectòria de Skoda en la competició ve de lluny. Models com el 130 RS, el Felicia, el Favorit, l’Octavia i, ja més recentment, el Fabia han donat grans satisfaccions als seguidors d’aquesta firma del grup Audi-Volkswagen.

Ara mateix no tenen presència oficial en el món de l’esport, però la seva vocació continua ben latent en la seva gamma de productes, com podem veure en el model que ens ocupa: l’Octavia RS.

Ja fa divuit anys, la casa txeca ens va mostrar el primer model de l’Octavia amb el cognom RS, també utilitzat per Audi a l’hora de definir els vehicles de més prestacions del seu catàleg.

Si aquell Octavia ja donava 180 CV, aquest s’enfila fins als 245, amb l’opció de combinar-lo amb un interessant canvi automàtic.

Estèticament, l’RS incorpora les novetats de disseny presentades en l’última actualització de l’Octavia.

D’aquest cotxe de Skoda ens ha agradat molt la capacitat d’acceleració (de 0 a 100 km en 6,6 segons), la frenada (gràcies a uns discos més grossos, de 340mm) i el comportament del canvi DSG de set marxes.

En un terreny més pràctic hem de valorar l’estabilitat en les zones de revolts, gràcies al diferencial electrònic VAQ, l’habitabilitat i la gran capacitat que té el maleter.

L’Octavia RS és capaç de generar sensacions esportives molt bones, tot i l’aparença tranquil·la que té. Un cotxe francament interessant si, a més, analitzem en detall la competitivitat del seu preu i el consum força moderat que té si el nivell d’exigència és raonable. Una opció esportiva a tenir molt en compte si tenim clar l’enfocament d’aquesta versió.

F itxa tècnica

PREU: 37.410 €

EMISSIONS: 146 g CO 2 /km

TRACCIÓ: al davant (o 4x4)

MOTOR: gas. 4 cil. 245 CV

CANVI: DSG 7 velocitats

MIDES: 468 x 181 x 144 cm

PES: 1.465 kg

MALETER: 590 l

DIPÒSIT: 50 l