Cotxe elèctric
Motor Novetats 06/04/2021

Zeekr, el nou fabricant de cotxes elèctrics ‘premium’ que vol destronar Tesla

El gegant xinès Geely, propietari de Lotus i Volvo, presenta una nova divisió especialitzada en cotxes elèctrics de luxe per lluitar amb Tesla

1 min
Geely Preface

Geely no en té prou amb liderar el mercat xinès, dominar dues marques europees històriques com Volvo i Lotus i tenir un 9% de les accions del grup Daimler, matriu de Mercedes-Benz i Smart, entre altres. Els xinesos també volen crear ara una nova marca premium de cotxes elèctrics que anomenarà Zeekr, i que vol convertir-se en un nou referent de la mobilitat elèctrica i de luxe del grup, segons informa el portal especialitzat Automotive News.

La idea de Geely és que Zeekr es converteixi en una marca global, que començarà a actuar al mercat asiàtic i que amb el temps s’implementarà a Europa. De fet, el president i fundador de Geely, el xinès Li Shufu, té l’objectiu de convertir el seu grup en un fabricant d’alt valor afegit, “com Mercedes-Benz”, en paraules seves. La participació accionarial en el grup Daimler, o les compres de Lotus i Volvo són passos que anaven en aquest sentit, intentant millorar la imatge de marca del grup.

Els últims anys han aparegut diversos fabricants de cotxes elèctrics que aspiren a fer front a Tesla, com ara Nio o Xpeng, i no cal perdre de vista que la mateixa Tesla ja té en funcionament la seva gigafàbrica de Xangai, cosa que el converteix en un fabricant més o menys local amb una extensa xarxa de subministradors xinesos.

Aquesta nova marca no començarà de zero, però, ja que aprofitarà les plataformes i sinergies de Volvo i la seva filial d’alt rendiment Polestar, els nous Smart Fortwo i Forfour elèctrics, així com el desenvolupament de coneixements de Lotus i el seu hipercotxe Evija.

stats