Cotxe elèctric
Motor 26/03/2019

El Tesla Model 3 ja és el cotxe elèctric més venut a Europa

El compacte californià ha liderat les vendes al Vell Continent al febrer, el primer mes que s’ha comercialitzat fora dels Estats Units

Ferran Vital
1 min
El Tesla Model 3 ja és el cotxe elèctric més venut a Europa

Tesla va matricular 3.657 unitats del flamant Model 3 al Vell Continent durant el mes de febrer i es va convertir en el cotxe més venut a Europa aquest mes, segons apunta l’analista Jato Dynamics. A molta distància del Model 3 va acabar el Renault Zoe, amb 2.884 vendes, fins ara el gran líder de la mobilitat elèctrica al continent europeu.

Els cotxes elèctrics més venuts a Europa (febrer 2019)

  1. Tesla Model 3: 3.630
  2. Renault Zoe: 2.884
  3. Nissan Leaf: 2.333
  4. BMW i3: 1.998
  5. Hyundai Kona: 1.754

A banda de liderar el segment dels cotxes elèctrics, el Model 3 també es va convertir en el líder en el sector de berlines del segment D (compacte-sedan), per davant de cotxes de combustió tan consolidats com el Mercedes-Benz Classe C, el BMW Sèrie 3 o l’Audi A4.

No és gaire habitual que un cotxe acabat d’estrenar es converteixi en el líder del mercat, però les expectatives generades pel Model 3 han fet que es converteixi en el cotxe més venut a Europa al febrer.

Més enllà de les bones xifres del Model 3, l’informe de Jato Dynamics també destaca que el segment dels cotxes elèctrics va créixer un 92% respecte al febrer del 2018, amb més de 20.000 noves matriculacions. De fet, a Noruega un 40% dels cotxes nous matriculats durant el febrer han sigut cotxes elèctrics.

Per acabar, els cotxes ecològics (híbrids, híbrids endollables o PHEV i elèctrics) ja suposen un 6,5% del total de noves matriculacions a Europa, mentre que els dièsel cauen al 34% del total de vendes, uns mínims mai vistos al Vell Continent durant el segle XXI. Amb tot, els cotxes de gasolina encara representen un 58% de les noves vendes a Europa durant el mes de febrer.

stats