Caravana
Motor 30/09/2019

Peugeot Boxer 4x4 Concept: una casa sobre rodes

La marca francesa presenta com podria ser la seva futura autocaravana

Ara Motor
2 min
Peugeot Boxer 4x4 Concept: una casa sobre rodes

Peugeot presentarà un prototip d’autocaravana al Saló VDL de París, que engega aquesta setmana a la capital francesa, i on vol mostrar el potencial de la marca en aquest tipus de vehicles.

La Peugeot Boxer 4x4 Concept es basa en una furgoneta Boxer L3, i gràcies als seus 6 metres de llarg ofereix un espai interior de 10 m2 i una habitabilitat pensada per a tres ocupants. Aquest vehicle té quatre zones diferenciades, com ara una cuina amb menjador integrat, un dormitori, un petit lavabo i un espai de conducció.

Interior Peugeot Boxer 4x4 Concept

El disseny dels interiors de la Peugeot Boxer 4x4 Concept ha anat associat a l’especialista Bravia Mobil, un referent en les preparacions de caravanes i autocaravanes, i inclou dos detalls interessants, com ara una bicicleta de muntanya elèctrica Peugeot eM02 FS Powertube i una canoa canadenca ubicada sobre la baca.

Però a banda de la seva preparació interior, aquesta Peugeot Boxer 4x4 Concept utilitza una mecànica molt efectiva gràcies a un sistema de tracció integral que li permet superar fang, pedres o neu, que està desenvolupada per l’especialista Dangel i que funciona gràcies a un diferencial d’acoblament viscós i una caixa de reenviament del parell sobre l’eix davanter.

Posició de conducció i quadre comandaments Peugeot Boxer 4x4 Concept

A banda d’aquest original sistema de transmissió integral, la Peugeot Boxer 4x4 Concept disposa de tres modes de conducció amb bloqueig de diferencial i del pont posterior i uns neumàtics totterreny específics BF Goodrich.

El motor d’aquest prototip d’autocaravana és un motor dièsel BlueHDi de 165 CV de potència i 370 Nm de parell associat a una caixa de canvis manual de sis relacions, i la seva carrosseria s’ha aixecat 30 mil·límetres a l’eix davanter i 50 al posterior per optimitzar les seves habilitats ‘off-road’.

Peugeot Boxer 4x4 Concept

Desgraciadament, aquesta autocaravana és només un prototip que probablement mai es podrà fabricar en sèrie, tot i que els clients que ho desitgin sempre poden comprar una Peugeot Boxer L3 i recórrer als serveis de Bravia Mobil i de Dangel per construir una rèplica d’aquest vehicle.

stats